13.6 C
Novi Pazar
02/06/2023
NaslovnicaVijestiErdoan uskoro u posjeti regionu

Erdoan uskoro u posjeti regionu

IzvorBETA

Ministar spoljnih poslova Republike Turske Mevlut Čavušoglu tokom sastanka sa srpskim predsjednikom Vućićem danas u Beogradu prenio mu je pozdrave predsjednika Redžepa Tajipa Erdoana i najavio njegovu skoru posjetu Srbiji i region.

Beograd, 16.06.2021. – Predsednik Srbije Aleksandar Vucic i Ministar spoljnih poslova Turske Mevlut Cavusoglu sastali su se danas u Predsednistvu Srbije. (BETAPHOTO/MILOS MISKOV)

Zahvalio je velikoj podršci koju Srbija pruža turskim kompanijama, kao i na posvećenom radu Srbije na stalnom unapređenju uslova za investitore.

Srbija Tursku vidi kao snažnog partnera i veoma je posvećena razvoju i produbljenju sveukupnih odnosa, izjavio je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić tokom razgovora sa šefom turske diplomatije Mevlutom Čavušogluom.

“Imamo zajedničke ekonomske interese i bitno nam je što Turska velikim investicijama pomaže napredak manje razvijenih dijelova Srbije”, rekao je Vučić.

Kako je saopštio Vučićev kabinet, zvaničnici su razgovarali i o potpisivanju sporazuma koji će omogućiti građanima Srbije i Turske da posjećuju obe zemlje samo sa ličnim kartama.
Vučić je rekao da je infrastrukturno povezivanje ključ za još snažniji razvoj privrede i veća ulaganja, ali i za saradnju u čitavom regionu, te da je autoput Beograd-Sarajevo-Beograd najznačajniji projekat, koji će se realizovati uz finansijsku pomoć Turske.

“Od izuzetnog značaja za Srbiju je i saradnja na projektu izgradnje i eksploatacije Turskog toka, koji omogućava snabdijevanje regiona prirodnim gasom, a čijom realizacijom se obezbjeđuje diversifikacija pravaca i izvora snabdijevanja i unapređuje sigurnost snabdijevanja naših zemalja, kao i šireg regiona”, dodao je predsednik Srbije.

IzvorBETA
spot_img
00:56:54

U fokusu #23

spot_img

FOTO DANA

FOTOGRAFIJA DANA