Građani Novog Pazara predložili niz mjera protiv zagađenja

Podijelite:

Grupa građana okupljena oko inicijative “Za zdrav Novi Pazar” predala je danas čelnicima grada peticiju kojom se traži hitno preduzimanje niza mjera protiv velikog zagađenja vazduha.

Građani su naveli u saopštenju da su od gradonačelnika i gradskog veća zahtijevali da se hitno uspostavi lokalni monitoring radi detaljnijeg praćenja stanja kvaliteta vazduha, kao i da se preko sajta grada građani obavještavaju o stepenu kvaliteta vazduha, njegovom zagađenju i mjerama koje građani treba da preduzmu.

“Sprovesti u najkraćem roku procedure izrade i usvajanja Plana kvaliteta vazduha, ubrzati rad na uspostavljanju lokalnog registra izvora zagađivanja, obavijestiti građane na koji broj mogu prijaviti veliko emitovanje zagađenja koje primjete u svojoj okolini”, još su neki od navedenih zahtjeva.

Kako je navedeno, građani su tražili preporuke o smanjenju sportskih aktivnosti ili svih aktivnosti napolju u zavisnosti od stepena zagađenja, po potrebi preporuku o skraćenju školskih časova, uspostavljanje akcije “par-nepar” kod saobraćaja, kao i aktivno obavještavanje javnosti koji materijali su dobri, a koji loši za ogrev.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije