14.4 C
Novi Pazar
01/06/2023
NaslovnicaDruštvoGrađanski aktivizam nije mrtav, postoji ekološka svijest

Građanski aktivizam nije mrtav, postoji ekološka svijest

IzvorBETA

U Novom Pazaru, organizatori protesta zbog izilivanja mazuta u reku Rašku i ostalih ekoloških problema najavili su danas nova okupljanja, ukoliko im zahtevi ne budu ispunjeni.

Ocjenili su, u emisiji Zeleni minuti radija Sto plus, da građanski aktivizam u Novom Pazaru nije mrtav i da kod građana postoji ekološka svijest.

Organizatori, Ado Marovac i Nusreta Brunčević, izrazili su zadovoljstvo nedavnim okupljanjem nekoliko stotina građana, zbog izlivanja mazuta u reku Rašku i brojnih ekoloških problema.
“Protestom i brojem okupljenih ljudi smo veoma zadovoljni, ali nam se ne sviđa to što još uvek ne dobijamo nikakve odgovore”, rekao je Marovac.

Rekao je da će, ukoliko u narednih mjesec dana ne dođe do ispunjenja zahteva, ponovo protestvovati za “opšte dobro svih nas”.

Brunčević je naglasila postojanje visoke ekološke svesti kod građana.

“Došli su na protest, ne da budu protiv nečega, ili nekoga, već da budu za zdrav Novi Pazar u kakvom žele da žive”, kazala je ona.

Rekla je da organizatori protesta očekuju ispunjenje zahteva, a da za sledeću nedelju pripremaju i nove aktivnosti.

Organizatori protesta zatražili su da se hitno zaustave i spreče buduća izlivanja mazuta u reku i da se uradi analiza uticaja te ekološke katastrofe na životnu sredinu.

Traže i pokretanje postupka protiv odgovornih.

Skup u nedelju organizovan je pod sloganima “Stop nemaru” i “Hoćemo zdravu životnu sredinu”, a podržale su ga i Građanske inicijative.

IzvorBETA
spot_img
00:56:54

U fokusu #23

spot_img

FOTO DANA

FOTOGRAFIJA DANA