Hil: Nadam se da će rat u Ukrajini približiti Srbiju Evropi i SAD

Komentari:12
A man places a small Ukrainian flag on a burnt balcony of an apartment in a block which was destroyed by an artillery strike in Kyiv, Ukraine, Monday, March 14, 2022. Russia's military forces kept up their punishing campaign to capture Ukraine's capital with fighting and artillery fire in Kyiv's suburbs Monday after an airstrike on a military base near the Polish border brought the war dangerously close to NATO's doorstep.(AP Photo/Vadim Ghirda)

Podijelite:

“Ne možemo dozvoliti da ovakva vrsta agresije opstane”

Ambasador SAD u Srbiji, Kristofer Hil, danas je, povodom Dana nezavisnosti Ukrajine, izrazio nadu da će rat u toj zemlji dovesti do približavanja Srbije Evropi, ali i Sjedinjenim Američkim Državama.

“Kao što je ovaj rat približio Evropsku uniju i SAD, nadam se da će dovesti do približavanja Srbije Evropi, ali i Sjedinjenim Državama. Ne možemo dozvoliti da ovakva vrsta agresije opstane, ne možemo dozvoliti da u svetu dođe do situacije da sused može da napadne suseda”, napisao je Hil u pisanoj izjavi.

Danas se obeležava i tačno šest meseci od početka vojne invazije Rusije na Ukrajinu 24. februara, a Hil je istakao da je na napad ukrajinski narod “uzvratio ogromnom verom i nije dozvolio Rusiji da okupira njihovu zemlju”.

“Njihova hrabrost govori u prilog činjenici da se ljudi snažnije i uspešnije bore za nešto što je njihovo, nego kada se bore za nešto što upravo otimaju”, dodao je.

Ukrajina, naveo je, ima podršku celog sveta, a posebno SAD.

“Šta bi Srbija trebalo da uradi i kako će građani Srbije reagovati, naravno, ipak zavisi od Srbije. Stajući na stranu Ukrajine protiv Rusije u ovom trenutku, stavlja sve nas na pravu stranu istorije, jer Ukrajina će zasigurno trijumfovati”, ocenio je ambasador SAD.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije