Izetbegović: SDA je zaustavila sve napade na državu | Video

Foto: ps/Hayat Media BiH

Podijelite:

Sa Bakirom Izetbegovićem, predsjednikom SDA govorimo o aktuelnim temama u našoj emisiji 7 Plus Hayat TV-a.

Na početku je Izetbegović prokomentarisao posljednje izjave Milorada Dodika, predsjednika RS-a, kazavši kako nije istina da se SDA bavi time da se odvoji RS od Srbije, jer su svakako odvojeni granicom.

„Da je imao cilj da izbaci SDA jer stoji na putu ostvarenju njihovih planova, je jasno, i svaki dan je jasnije. Dodik je iskren političar i kaže što mnogi neće. Nazvao je Trojku invalidnom strukturom. SDA je zaustavila sve napade na državu kroz prošli mandat. Efikasno smo to uradili. Dodiku trebaju neki koji će mu popustiti i koji neće da se suprotstavljaju njegovoj politici i politici RS-a“, naveo je.

Dodao je kako je Trojka sebi ‘riješila’ pozicije za sebe.

„Povećali su sebi plaće, a državi su nanijeli dosta štete. U odnosu na strukturu države, patriotski dio snaga, počeli su da prave ustupke. Od 4. delegata u Domu naroda do toga da su smanjili broj Bošnjaka na zamjeničkim pozicijama Vijeća ministara za dva. Autoceste su dali HDZ-u u momentu kada se određuju prioriteti koji će se prvi dijelovi autoputa raditi. Oni su taj čitav sektor predali HDZ-u“, poručio je.

Pogledajte gostovanje Bakira Izetbegovića na Hayat TV.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije