14.5 C
Novi Pazar
04/06/2023
NaslovnicaDruštvoKonkurs za policajace u Sandžaku, nema mjesta za Bošnjake

Konkurs za policajace u Sandžaku, nema mjesta za Bošnjake

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srbije raspisalo je danas konkurs za upis devet polaznika Centra za osnovnu policijsku obuku (COPO) od kojih će njih 4 biti angažovano za radno mjesto policajca, a 5 njih kao saobraćajni policajci pri Policijskoj upravi Novog Pazara.

Budući policajci moraju imati prebivalište na teritoriji Policijske uprave Novi Pazar, posjedovati važeću vozačku dozvolu B kategorije, kao i da ne postoje bezbjednosne smetnje za obavljanje tog posla.

Prilikom podnošenja prijave, kandidati će se izjašnjavati za koje od ponuđenih radnih mjesta konkuriše, a i ovaj puta nije predviđeno da u cilju djelotvornoga učešća Bošnjaka u organima MUP-a da se konkurs raspiše za prijem pripadnika Bošnjačkog naroda u Republici Srbiji.

Pravo učešća na konkursu imaju državljani Srbije koji imaju više od 18, a manje od 24 godine, odnosno ne više od 27 godina starosti ukoliko je reč o kandidatima koji su svršeni studenti Kriminalističko-policijskog univerziteta.

Ovim konkursom MUP Republike Srbije predvideo je prijem i za 48 kandidata pri Policijskoj upravi Prijepolje od kojih će također, njih četiri biti upućeno na obuku za uniformisanog policajca, devet za saobraćajca, a 35 za graničnog policajca.

Prijave, sa neophodnom dokumentacijom, podnose se policijskoj stanici po mjestu  prebivališta kandidata, a konkurs je otvoren do 7. juna.

spot_img
00:56:54

U fokusu #23

spot_img

FOTO DANA

FOTOGRAFIJA DANA