Kosovo: Da se pamti zauvjek, da naša deca znaju historijat kako je osvojena sloboda

Podijelite:

Trodnevna manifestacija povodom 25. godišnjice “Epopeja Oslobodilačke vojske Kosova“ završena je paljenjem baklji, tačno u 18 časova, u svim kosovskim regionima, kao i na Trgu “Skenderbeg“ u centru glavnog grada, javlja Anadolija.

Baklje su zapalili gradonačelnik Prištine Perparim Rama i predstavnici veterana UÇK-a i porodica palih boraca u opštini Priština.

Rama je u izjavi medijima kazao da su baklje zapaljene u znak časti prema porodici Jashari, kao i prema svima onima koji su dali živote za slobodu Kosova.

“Da se pamti zauvjek i da učimo i nove generacije, da naša deca znaju historijat kako je osvojena sloboda. Sloboda je krvlju osvojena i sada treba da radimo što više na podizanju obrazovanja, da ojačamo i da ne dozvolimo da se u budućnosti dogode ovakve stvari našem narodu i da čuvamo mir”, kazao je Rama.

Na obližnjoj zgradi emitovani su video snimci porodice Jashari iz njihove kući u Prekazu. Ovo je druga godina kako opština Priština obeležava “Epopeju UÇK-a” paljenjem baklji.

“Epopeja UÇK” je manifestacija koja se na Kosovu tradicionalno održava 5, 6. i 7. marta, u znak sećanja na komandanta Adema Jasharija i 55 članova njegove porodice, koji su tih dana 1998. godine ubijeni u napadu srpskih specijalnih policijskih jedinica.

Tagovi: Epopeja UCK

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije