Kosovo: Dio turskih trupa KFOR-a stacioniran u Zubinom Potoku

Foto: Erkin Keci/Anadolija

Podijelite:

Dio pripadnika turskih trupa KFOR-a stacioniran je u opštini Zubin Potok, na sjeveru Kosova, gdje živi većinsko srpsko stanovništvo, javlja Anadolija.

Iza opštinske zgrade trenutno se nalazi sedam tenkova i nekoliko vozila turskog KFOR-a. Na ulazu u zgradu opštine Zubin Potok viđen je manji broj turskih vojnika kako čuvaju stražu.

Nekoliko metara dalje od opštine, u centru Zubinog Potoka, građani i dalje protestutju na ulici. Taj protest, kao i u opštinama Zvečan i Leposavić, traje od 26. maja zbog ulaska novih gradonačelnika uz pomoć specijalnih jedinica Policije Kosova.

Portparol KFOR-a, pukovnik Andrea Galieni, prije nekoliko dana je na konferenciji za novinare najavio je da će pojačanje od oko 500 turskih vojnika u sastavu KFOR-a najvjerovatnije biti raspoređeno u opštinama na sjeveru zbog potrebe održavanja mira u tom dijelu Kosova, nakon eskalacije situacije krajem maja.

U Zvečanu je 29. maja u sukobu srpskih demonstranata sa međunarodnim vojnicima misije NATO-a na Kosovu, KFOR, povređeno 30 vojnika. KFOR je tada preuzeo čuvanje opštinskih zgrada u tri opštine na sjeveru Kosova, Zvečan, Zubin Potok i Leposavić.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije