Kosovska policija pronašla veću količinu naoružanja u blizni Zvečana, na sjeveru Kosova

Ovaj arsenal naoružanja je ostatak naoružanja terorističkih grupa vođenih od Milana Radojčića, finasiranih, dirgovanih i podržanih od predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, tvrde kosovski zvaničnici

Podijelite:

Kosovska policija je danas u okolini Zvečana, na sjeveru Kosova, pronašla veću količinu naoružanja i vojne opreme, javlja Anadolu.

Na vanrednoj konferenciji za novinare u prostorijama Regionalne policijske uprave Sjeverna Mitrovica, ministar unutrašnjih poslova Kosova Xhelal Svecla (Dželal Svećlja) je kazao da je naoružanje pronađeno na osnovu informacija nekih građana i Kosovske obavještajne agencije.

Svećlja je naveo da su pronađeno naoružanje terorističke grupe planirale da koriste za napade na kosovske institucije, prije svega na pripadnike Kosovske policije.

“Ovaj arsenal naoružanja je ostatak naoružanja terorističkih grupa vođenih od Milana Radojčića, finasiranih, dirgovanih i podržanih od predsjednika Srbije Aleksandra Vučića. Ovo je peti depo tokom godinu dana koje smo otkrili i to je još jedan dokaz direktne uključenosti države Srbije u tendenciju da se destabiliše Kosovo s ciljem njene reokupacije ili njenih delova”, kazao je Svecla.

On je istakao da će svi koji su uključeni u nasilne i terorističke akte, koji ugrožavaju ustavni poredak i krše zakon, prije ili kasnije, biti dovedeni pred pravdu i biće osuđeni za djela koja su izveli ili planirali u cilju ugrožavanja sigurnosti Republike Kosovo.

Generalni direktor Kosovske policije, pukovnik Gazmend Hoxha (Gazmend Hodža) je kazao da je u blizini gvozdenog mosta prema Rudaru, kod Zvečana, tokom pretresa pronađeno naoružanje i vojna oprema.

“Danas je zaplenjeno 1.588 komada municije, deset dugih cijevi, od kojih je šest K-47, dva laka mitraljeza, jedna poluautomatska puška Šatgan, 62 komada šok bombi, 1,5 kilograma plastičnog eksploziva, durbin, 4 radio veze, jedan prigušivač, rezervna oprema za radio vezu, 33 puna šaržera, osam praznih šaržera, sedam maski, jedna gas maska, jedan pancir, dve ploče protiv metaka, jedna uniforma srpske vojske i deset uniformi kosovske policije, dio uniforme, jedan šator, oprema za dron i rezervna oprema za oružje”, kazao je Hodža.

On je naveo da je u toku intervjuisanje jedne osobe, bivšeg kosovskog policajca, koji se dovodi u direktnu vezu sa naoružanjem pronađenim u blizini kuće u kojoj on radi.

Naoružana grupa srpskih terorista, predvođena Milanom Radojčićem, tadašnjim potpredsjednikom Srpske liste, 24. septembra prošle godine u Banjskoj, kod Zvečana, napadnuta je Kosovska policija i tom prilikom je ubijen Afrim Bunjaku kosovski policajac, dok su u razmeni vatre sa policijom nastradala i tri napadača.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije