Kulturno ljeto 2022 od 10. Jula do 10. avgusta (VIDEO)

Komentari:12

Podijelite:

Kulturno ljeto 2022 naziv je manifestacije koja će tokom jula i avgusta biti održana u Novom Pazaru. Organizatori manifestacije najavili su niz koncerata, kulturnih i zabavnih sadržaja. Cilj manifestacije je stvaranje tradicionalnog događaja koji će se održavati od 10. jula do 10. avgusta obuhvatajući na taj način period kada dolazi najveći broj naših ljudi iz dijaspore.

Na održanoj press konferenciji 5. jula u Kulturnom centru organizatori Festivala Stari Grad i Dana dijaspore dali su uvid u događaje u sklopu predstojeće manifestacija Kulturno ljeto 2022. Direktor Kulturnog centra Husein Memić istakao je sigurnost u to da će ovo Kulturno ljeto privući ne samo dijasporu, nego i ljude iz okruženja.

Festival Stari Grad se ove godine održava od 15. do 17. jula i, po riječima organizatora Aladina Imamovića, nudi ponešto za sve muzičke ukuse. Tokom manifestacije predstaviće se Nina Badrić, pop grupa „Zana“ i rok grupa „Rock ko fol“.

Direktor Turističke organizacije Novog Pazara Dejan Bjeloica ističe da očekuju jednako veliku zainteresovanost turista za vrijeme ljeta kao i prijethodne godine. Nada se da će naći jedan dobar turistički proizvod koji će promovisati na pravi način.

Pored muzičkih manifestacija, održaće se i promocija „Almanaha“ novopazarskog sporta 2021, izdanje koje se prvi put u historiji Novog Pazara i njegovog sporta pojavljuje i iza koga stoje grad Novi Pazar i Kulturni centar Novi Pazar.

Građani i turisti imaće priliku da uživaju u Kulturnom ljetu u trajanju od 10. jula do 10. avgusta. Pokrovitelji ovih manifestacija su Ministarstvo turizma Republike Srbije, grad Novi Pazar, Kulturni centar Novi Pazar i RTV Novi Pazar kao medijski pokrovitelj.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije