16.2 C
Novi Pazar
06/06/2023
NaslovnicaPolitikaKosovoKurti: Ja sam premijer nade i napretka, u Srbiji je predsjednik straha...

Kurti: Ja sam premijer nade i napretka, u Srbiji je predsjednik straha i prijetnje

“Kada u Srbiji govore o nasilju, govore o sebi, ne govore o našoj republici”

Kosovski premijer Aljbin Kurti rekao je danas da izjave u Beogradu o ubistvima i nasilju govore „o njima i njihovoj mašti i planovima, a ne o Kosovu“, komentarišući izjavu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da se na Kosovu pripremaju likvidacije Srba na severu.

„Pre svega, na osnovu pobjede iz februara prošle godine, ja sam premijer nade i napretka, dok u Srbiji imate predsjednika straha i prijetnje. Kada u Srbiji govore o nasilju, govore o sebi, ne govore o našoj republici, o nama govore naše institucije“, rekao je Kurti, prenosi Kosovo-onlajn.

Kako je naveo, postoje autokrate koje brine primjer Kosova „gdje kvalitetna demokratija i ekonomski razvoj idu zajedno“.

Predsednik vlade Kosova je dodao da je Kosovo za dugoročni mir i stabilnost.

„Prvi avgust je trebao da bude potpuno miran dan, ali 31. jula barikade su podigli ljudi koje su podsticale i organizovale i finansirale paralelne strukture koje su postale kriminalne bande. Tako da kada oni govore, govore o sebi, mi smo za dugoročni mir i stabilnost i treba da štitimo ne samo suverenitet i teritorijalni integritet, već i demokratiju, vladavinu prava, i nikada ne zaboravimo napredak“, rekao je Kurti.

Kurti i Vučić se sastaju 18. avgusta u Briselu u nastavku dijaloga o normalizaciji odnosa, uz posredovanje EU.

spot_img
00:56:54

U fokusu #23

spot_img

FOTO DANA

FOTOGRAFIJA DANA