Lekcija humanosti i solidarnosti: Maturanti umjesto poklona nastvnici kupili kurban za porodice u potrebi

Ovaj gest nastavnice i njenih učenika pokazuje koliko je važno njegovati vrijednosti solidarnosti i humanosti, te koliko mnogo možemo postići kada radimo zajedno za dobrobit drugih

Podijelite:

U tutinskoj Osnovnoj školi “Aleksa Šantić” u Kadiluku, nastavnica Maida Sinanović je postavila primjer humanosti i solidarnosti koji će  ostati urezan u sjećanju svih učenika i njihovih porodica. Umjesto da prihvati tradicionalne poklone koje bi joj maturanti kupili za kraj školske godine, Maida Sinanović je odlučila da ta sredstva budu upotrebljena u humanitarne svrhe.

Na njen prijedlog, maturanti su sredstva koja su namijenili za poklone iskoristili da kupe kurban koji će žrtvovati tokom bajrama. Meso kurbana su zatim podijelili porodicama u potrebi u svojoj zajednici, pokazujući tako svoju brigu i saosjećanje prema onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Ovaj čin humanosti inspirisan je željom da se istakne važnost pomaganja drugima.

Učenici su sa velikim entuzijazmom prihvatili ovu ideju, a njihova akcija je naišla na pozitivne reakcije širom zajednice.

„Željeli smo da na ovaj način pokažemo da smo uz one kojima je pomoć potrebna i da ovaj primjer bude podstrek i za druge maturante,“ izjavili su učenici.

Njihova akcija je ne samo pružila trenutnu pomoć porodicama u potrebi, već je i poslala snažnu poruku o važnosti zajedništva i empatije.

Ovaj gest nastavnice i njenih učenika pokazuje koliko je važno njegovati vrijednosti solidarnosti i humanosti, te koliko mnogo možemo postići kada radimo zajedno za dobrobit drugih.

“Nadamo se da će ovaj primjer inspirisati i druge škole i maturante da slede slične inicijative i da svojim djelima doprinesu boljem i pravednijem društvu”; poručili su maturanti, pokazujući da su već sada zreli i saosjećajni članovi naše zajednice.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije