LSV obeležava 32 godine od osnivanja

Komentari:12

Podijelite:

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) danas obeležava 32 godina postojanja, a iz te stranke su saopštili da će borba za modernu Srbiju, i u njoj autonomnu Vojvodinu, biti još snažnija i uspešnija.

“Dok drugi ćute, Liga je glasna u osudi svih negativnih pojava u društvu. Makar to ne donosilo političke poene. Sasvim je sigurno da će to doneti boljitak Srbiji i Vojvodini”, navodi se u saopštenju. 

Podsetili su da je LSV nastala u godinama raspada Jugoslavije, kada su “harali mržnja i nacionalizam, LSV se borila za mir”. 

Već tada se znalo da ćemo zbog politike ratova i nacionalizma, postati siromašna periferija Evrope. LSV je oduvek na braniku gradjanskog društva. Na braniku autonomne Vojvodine u decentralizovanoj Srbiji”, poručila je ta stranka. 

Dodali su da žele Srbiju u Evropskoj uniji, veće subvencije za paore i ispravnu pijaću vodu za sve gradjane. 

“Želimo da se Fruška gora ne seče, da ne čupaju železničke pruge po Vojvodini. Želimo da se Vojvodini vrati ‘Naftagas’. Nećemo prljave tehnologije na našoj plodnoj zemlji. Nećemo ratne zločince u skupštinama i na TV programima”, navodi se u saopštenju.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije