14.4 C
Novi Pazar
01/06/2023
NaslovnicaPolitikaBiHMehmedović: Schmidt ucjenjuje samo bosansku stranu, ako ne pristanu na Čovićeve uvjete...

Mehmedović: Schmidt ucjenjuje samo bosansku stranu, ako ne pristanu na Čovićeve uvjete nametnut će ono što on želi

Izvorfaktor

Državni zastupnik Šemsudin Mehmedović (SDA) uputio je otvoreno pismo visokom predstavniku Christianu Schmidtu, kao reakciju na njegov intervju Večernjem listu.

Mehmedovićevo pismo prenosimo u cijelosti.

– Vaš intervju Večernjem listu je dokaz da sa pravom nosite orden dobijen od hrvatskog predsjednika Milanovića. (Red Ante Starčevića).

Onog trenutka kad je Milanović rekao da je i predsjednik Hrvata u Bosni i Hercegovini, Vi ste trebali vratiti taj orden, zarad principijelnosti koju ste trebali iskazati kao iskusni diplomata, ali i nakon svega što je govorio Milanović o BiH.

Vi ste, gospodine Schmidt, dali ucjenu samo bosanskoj strani:ako ne pristanu na Čovićeve uvjete, onda ćete Vi nametnuti ono što Čoviću i Hrvatskoj treba. Bosanskoj strani koja želi ovu zemlju i koja je čuva i gradi s ljubavlju. Čovićevi kvislinzi osim što je ne žele, oni na sve načine ucjenjuju građane ove zemlje.

Sami ste rekli da su Hrvati sve malobrojniji kao i zbog čega su sve malobrojniji. Odgovornost za to nosi Hrvatska koja isisava Hrvate iz BiH u interesu stvaranja izgovora koji će dovesti do političkog rješenja kakvo Vi želite nametnuti, a to je stvaranje trećeg entiteta kroz Izborni zakon i jačanja Hrvata isključivo u Hercegovini, a u interesu Čovićevog HDZ-a i novo etničko čišćenje Hrvata koje bi Vi uzrokovali ispunjenjem želja Čovića.

Čović je na stotine i hiljade puta rekao da nema BiH bez Hrvata, u čemu se djelomično slažemo s njim. Gospodine Schmidt zašto niste odgovorili i njemu i Hrvatskoj: kako onda može biti RS bez Hrvata, kako Bosansko-podrinjski kanton može biti bez Hrvata, kako cijeli dio Federacije kojeg su Tuđman, Šušak i Boban iseljavali u Bobanova i Šuškova sela može biti bez Hrvata?!

Godinama se bosanskoj i svjetskoj javnosti nameće priča o ugroženosti Hrvata, dok se ta ugroženost namjerno stvara kako ste i sami rekli i priznali-iz Hrvatske.

Vrlo je jednostavno – recite i kardinalu bosanskom i zagrebačkom- neka zatraže ukidanje dvostrukog državljanstva za Hrvate u BiH i ponište sva dvostruka državljanstva prvenstveno Hrvatima koji nisu iz Hercegovine već iz Bosne i dobit ćete nazad Hrvate u BiH. Ali ni Vi, ni Hrvatska ne želite Hrvate van Hercegovine već ih samo tu želite ojačati dajući im treći entitet i mehanizam da BiH drže pod ucjenom i blokadama, da iako ih iseljavate oni na daljinski kontroliraju Bosnu i teritorij koji im Vi omeđite.

Vi zapravo potičete iseljavanje Hrvata iz Bosne, u vremenu sve snažnije borbe protiv iseljavanja naših građana iz BiH, i nije li to i politika zemlje iz koje dolazite?

Zašto to radite?

Dakle, sada smo u situaciji koja je vrlo opasna. Prema onom što Vi govorite i najavljujete očito je da je Čović godinama pravio blokade u dogovoru sa međunarodnom zajednicom. Sada je očito da su te blokade nagrađene i da su dale rezultat: da bi ste riješili blokade, Vi ćete ispuniti Čovićeve uvjete.

Ova opasna igra bila je jasna u onom trenutku kada se Čović kao ruski igrač, povukao iz kandidature za člana Predsjedništva BiH i time stao samo na stranu Njemačke i Amerike, nakon čega je odmah dobio pomoć Izraela kroz poteze ambasade u Tirani i jasno najavio da će ugoditi Amerikancima kroz pitanje priznanja Jerusalema kao glavnog grada ako Escobar održi obećanje i ugodi Hrvatima kroz Izborni zakon koji je de facto i de jure – temelj trećeg entieta u BiH i garancija da Hrvati neće naseljavati druga područja osim Hercegovine.

Na kraju, ponovit ću Vam ono što je danas Miran Vrkljan, saborski zasupnik Republike Hrvatske rekao, ne slučajno, u programu N1 Hrvatska – da je Čović ruski čovjek, ruska priča, istočna priča, da Hrvatska “raspolaže” sa Bidenom koji je zastupao prohrvatske stavove i da je Čović dobio pomoć Izraela odmah nakon što je najavio da se neće kandidirati za člana Predsjedništva BiH.

“Još ćemo se mi ćerati”! Ako je i od Visokog predstavnika mnogo je!

Izvorfaktor
spot_img
00:56:54

U fokusu #23

spot_img

FOTO DANA

FOTOGRAFIJA DANA