13.6 C
Novi Pazar
02/06/2023
NaslovnicaDruštvoMladi Novopazarac Tarik Malmudirović uspješno operisan u Turskoj

Mladi Novopazarac Tarik Malmudirović uspješno operisan u Turskoj

Mladi Novopazarac Tarik Malmudirović, uspješno je operisan u Turskoj i nakon devet dana od operacije nema nikakvih komplikacija.

Prema riječima Tarika, kojem je dijagnostikovano teško autoimuno oboljenje ciroza jetre, donor je izuzetno dobro podnio operaciju, a sama transplantacija trajala je punih deset sati.

„Devet dana posle operacije, sve je u najboljem redu i bez ikakvih komplikacija. Zahvaljujući predivnim ljekarima koji su svojim znanjem i iskustvom dali sve od sebe da mi bude dobro. Duga je godina koliko će i trajati oporavak, ali glavno ono zbog čega je trajala cijela borba je završeno. Sada idemo laganim i mirnim koracima prema oporavku. Hvala svima koji su mi pomogli da dobijem ovu divnu šansu za život“, kazao je Malmudirović za behar.tv.

Tariku je prije dvije godine dijagnostikovana ciroza jetre. U Novom Pazaru, ali i cijelom Sandžaku vodila se kampanja podrške kako bi se našao donor koji bi mu mogao pomoći i donirati dio jetre. Veliki broj ljudi se javilo kako bi ga podržalo da bi prije petnaest dana došli i do odgovarajućeg donora. Nakon osam nedelja postoperativnog oporavka u Turskoj, Tarik Malmudirović će biti prebačen na rehabilitaciju u Beogradu.

Na behar.tv možete naći i emisiju u kojoj je gost bio upravo Tarik prije nego je otišao na operaciju u Tursku.

Cijelu emisiju možete pogledati ovdje.

spot_img
00:56:54

U fokusu #23

spot_img

FOTO DANA

FOTOGRAFIJA DANA