Mustafa Šentop sa delegacijama turskih rođačkih naroda sa Balkana

Podijelite:

Predsjednik Velike narodne skupštine Republike Turske prof. dr. Mustafa Šentop susreo se danas u Istanbulu sa rukovodstvom balkanskih udruženja iz Istanbula i sa delegacijama turskih rođačkih naroda iz Balkanskih zemalja.

Skupu je pristustvovala i delegacija Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV) koja već nekoliko dana boravi u službenoj posjeti Turskoj u sklopu šire sandžačke delegacije.

Obraćajući se prof. dr. Mustafa Šentop, koji je također rumelijskog – balkanskog porijekla, istakao je značaj ovakvih i sličnih okupljanja i susreta za jačanje veza između rođačkih naroda i zemalja Balkana u kojima žive. Posebno je istakao da su ovakvi susreti intenzivirani i daje im se poseban značaj u vrijeme vladavine AK partije i njenog lidera Redžepa Tajjipa Erdoana.

Skupu se obratio predsjednik Izvršnog odbora BNV dr. Fuad Baćićanin i naglasio na značaj dobrih odnosa koje je predsjednik Republike Turske Redžep Tajjip Erdoan uspostavio sa Republikom Srbijom a i svim balkanskim zemljama. Baćičanin je još jednom iskazao zahvalnost predsjedniku Republike Turske Erdoanu što je u toku svoga mandata dva puta sa velikim delegacijama svoje zemlje posjetio Sandžak i Novi Pazar, razgovarao sa građanima, i ukazao čast Bošnjacima posjetom Bošnjačkom nacionalnom vijeću, najvišem predstavničkom tijelu Bošnjaka.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije