Na uvid javnosti Studija zaštite Parka prirode “Mojstirsko-Draške planine” na području opštine Tutin

Podijelite:

Ministarstvo za zaštitu životne sredine srbijanske Vlade stavilo je na javni uvid u Nacrt uredbe o proglašenju i Studiju zaštite Parka prirode “Mojstirsko-Draške planine” na području opštine Tutin.

Javni uvid o prijedlogu ovog nacrta počinje 18. avgusta i trajaće 20 dana, to jest, do 6. septembra ove godine.

Nacrt uredbe o proglašenju Parka prirode “Mojstirsko-Draške planine” i Studija zaštite sa kartografskom dokumentacijom biće izloženi svakog radnog dana, od 10 do 13 sati, u prostorijama Ministarstva zaštite životne sredine, Zavoda za zaštitu prirode (Japanska 35, Novi Beograd),  kao i na portalu E-uprave, na sajtu Ministarstva zaštite životne sredine i na sajtu Zavoda za zaštitu prirode.

Zainteresovana fizička i pravna lica mogu u toku trajanja javnog uvida, zaključno sa 6. septembrom 2023. godine, dostaviti u pisanoj formi primjedbe na dokumenta o zaštiti Ministarstvu zaštite životne sredine poštom ili na pisarnicu, sa naznakom PP „MOJSTIRSKO – DRAŠKE PLANINEˮ – Javni uvid o zaštiti ili elektronskim putem na e-mail adresu aleksandra.doslic@eko.gov.rs.

Javna rasprava o dokumentima o zaštiti održaće se 12. septembra 2023. godine sa početkom u 10.00 časova u sali Omladinskog kulturnog centra, Trg Šemsudina Kučevića, Tutin, kada će biti i razmatrane pristigle primjedbe dostavljene tokom javnog uvida.

Javnu raspravu vodi Ministarstvo zaštite životne sredine srbijanske Vlade koje vodi raspravu objaviti će izvještaj o izvršenom javnom uvidu i javnoj raspravi na internet stranici i internet stranici i Zavoda za zaštitu prirode Srbije.

Mojstirsko-Draške planine nalaze se u Sandžaku, na teritoriji opštine Tutin.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije