Nastavak pomoći iz Sandžaka i Srbije za zemljotresom pogođena područja u Turskoj

Podijelite:

Isporuka pomoći zemljotresom pogođenim područjima u Turskoj, koja su dva razorna zemljotresa pogodila 6. februara ove godine, nastavljena je posredstvom humanitarnih organizacija iz Sandžaka i Srbije, javlja Anadolija.

Pomoć u visini od 23.000 eura koju su prikupili Srpski filanstropski forum i Udruženje “Svetionik” dostavljena je zemljotresom pogođenim područjima, a predstavnike ovih organizacija danas je u Beogradu primio ambasador Turske u Srbiji Hami Aksoy.

Aksoy je podsjetio na veliku pomoć i solidarnost države i naroda Sandžaka i Srbije, nakon zemljotresa koji su pogodili Turskoj. Turski ambasador je kazao da je pomoć u visini od 23.000 eura već prebačena na račun Uprave za vanredne situacije Turske (AFAD).

Direktor Srpskog filanstropskog foruma Veran Matić je podsjetio da su kampanju pomoći pokrenuli s ciljem da daju doprinos oporavku pogođenog područja i njegovih ljudi.

Upriličena je i simbolična ceremonija potpisivanja dokumenta o isporuci pomoći, između ambasadora Aksoya i predstavnika humanitarnih organizacija.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije