NATO spreman da pomogne Crnoj Gori zbog sajber napada

Podijelite:

NATO je upoznat sa izvještajima o sajber napadima u Crnoj Gori i spreman je da pomogne crnogorskim vlastima, obaviješten je Glas Amerike iz Sjevernoatlantske alijanse o učestalim hakerskim napadima na informacionu strukturu Vlade Crne Gore.

“NATO je važna platforma za konsultacije među saveznicima, uključujući razmjenu informacija o zlonamjernim sajber aktivnostima.” Vidjeli smo izvještaje o sajber napadima na servere crnogorske vlade. Naši stručnjaci su u kontaktu sa crnogorskim vlastima i spremni smo da im pružimo podršku ako bude potrebno“, rekao je neimenovani zvaničnik NATO-a za Glas Amerike.

Prema njegovim riječima, svakodnevno se vode borbe u sajber prostoru.

“Vidimo sajber napade na dnevnoj bazi i NATO i naši saveznici odgovaraju na tu realnost, uključujući jačanje naših kapaciteta za otkrivanje, sprječavanje i odgovor na zlonamjerne sajber aktivnosti”, rekao je zvaničnik Alijanse.

Predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović sazvao je za večeras hitnu sjednicu Savjeta za nacionalnu bezbjednost povodom hakerskih napada koje je nazvao politički motivisanim, a lokalni mediji javljaju da iza napada stoje ruske službe.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije