Novi Pazar dobija novu regionalnu deponiju, očekuje se odluka Skupštine opštine Tutin

Komentari:12

Podijelite:

Skupština grada Novog Pazrara održala je danas svoju treću sjednicu u ovoj godini.

Na sjednici lokalnog parlamenta se, prema predloženom dnevnom redu, razmatraju dva predloga odluka: o uspostavljanju međuopštinske saradnje u oblasti upravljanja otpadom grada Novog Pazara, opštine Raška i opštine Tutin, i odluku o davanju saglasnosti za potpisivanje Ugovora i pokretanje postupka o osnivanju regionalnog privrednog društva kao društva kapitala.
O važnosti ove dve predložene tačke dnevnog reda za Grad govorio je gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac.
“Regionalna deponija ima ogroman značaj jer rješavamo višedecenijski problem odlaganja čvrstog komunalnog otpada. Dosadašnja deponija je nesanitarna i udaljena preko 24 kilometra, nalazi ne na nadmorskoj visini od preko 1000 metara i odlaganje smeća na toj lokaciji iziskuje ogroman trošak preduzeća, a na kraju I troškove samih građana, koji plaćaju usluge. Grad je često subvencionisao troškove, što je dugoročno veliki problem”, rekao je gradonačelnik Nihat Biševac za skupštinskom govornicom.
On je podsetio da će savremena regionalna deponija biti udaljena svega 10 kilometara od Novog Pazara, u selu Milatkoviće.
“Nova deponija je znatno ekonomičnije rešenje. Posao će obavljati isti broj ljud, deponija će biti savremena a ne treba podsjećati da uz podršku resornog ministarstva sledi gašenje postojeće deponije koja u ekološkom smislu nikada nije bila prihvatljivo rešenje. Rješavamo višedecenijski problem čiji nam je ishod povoljan po građane izgledao mnogo daleko”, zaključio je gradonačelnik Nihat Biševac.
Očekuje se da i Skupština opštine Tutin na svome zasjedanju 25. maja 2022. godine, donese identičnu odluku i priključi međuopštinskoj saradnji u oblasti upravljanja otpadom zajedno sa gradom Novim Pazarom i Opštinom Raška.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije