Novi Pazar: Pojavile se zmije, nadležni bez odgovora | Video

Građani koji žive pored  starog pravoslavnog groblja u naselju Potok, Kolubarske i ulice Đurđevi stupovi žale se na pojavu velikog broja zmija. Osjećaju se  nesigurnim i traže od nadležnih da u što kraćem roku riješe ovaj komunalni problem.

Podijelite:

U gradskim i prigradskim naseljima u Novom Pazaru građani sve češće viđaju zmije na ulici, neke ulaze u dvorišta i kuće. Radi se, uglavnom o neotrovnim smukovima, pojavljuju se na vlažnim mjestima, gdje je zarasla trava ili ima rastinja.

Građani koji žive pored  starog pravoslavnog groblja u naselju Potok, Kolubarske i ulice Đurđevi stupovi žale se na pojavu velikog broja zmija. Osjećaju se  nesigurnim i traže od nadležnih da u što kraćem roku riješe ovaj komunalni problem.

“Unazad pet godina tu ima zmija. Komšiji je bila na vrata, na prag. Skoro je jedan komšija uhvatio jednu zmiju. Djeca se ranije igrala tu, sad nema šanse da uđe jedno dijete. To je šuvar, to je zapušteno, katastrofa. Ma, i kad nisu topli dani, puno je groblje zmija, to su šuvari, njoj je leglo tu”, ističe Mahit Reč i dodaje da su uznemireni.

„Imamo ne mali, nego veliki problem. Ranije smo sprovodili akcije čišćenja groblja, tu nam je pomagala i Srpska pravoslavna crkva, međutim sada niti gard, niti crkva ne dođe da vidi taj problem koji je stvarno veliki. Tu ima mnogo male djece, između ostalog ima i pasa lutalica, što se dešavalo da često napadnu našu djecu. To treba podići na nivo da grad povede malo računa, možda i ta crkvena opština, možda nema sredstva. Tu naš komšija slikao je jednu zmiju, sigurno je do metar i po je bila. To je jako neprijatna situacija, ne za djecu, nego za nas odrasle”, ističe Milorad Tiosavljević iz ulice Đurđevi Stupovi, dodavši da, ako već znaju da pozivaju da glasaju kad treba, lokalna samouprava treba da vodi računa o građanima.

“Non-stop se pojavljuju i prošle godine su ovdje bile i gore se pojavljuju…Šta ćemo. nije nam baš svejedno”, kaže starija žena koja stanuje u ovom naselju.

Šaban Kujević koji živi u neposrednoj blizini groblja i mjesta odakle dolaze zmije kaže da je dugo godina u okviru svojih mogućnosti održavao ovaj prostor.

“Ovoj komšijki je zmija ušla u kuću, molila me da dođem i da je izbacim, i mene je strah. Moj bi zahtjev bio da ima neko da pokosi, makar dva puta godišnje, da neko održava, ovo dovdje kosim, ove borove sam zasadio i to održavam, starijim čovjek kosio bi to cijelo, ne mogu, zbog ovog naroda i samog sebe.

Najezda zmija u u naseljima u Novom Pazaru bila je i tema prethodnog zasjedanja lokalnog parlamenta, a SDA Sandžaka je povodom ovog problema i inicijative građana tražila hitan sastanak sa predstavnicima grada.

U zahtjevu za sastanak je navedeno da se radi o veoma ozbiljnoj situaciji i da je pored Nihata Biševca i Samira Lekića, potrebno da prisustvuje član Gradskog vijeća zadužen za koordinaciju javnih preduzeća, direktor JKP “Gradska čistoća”, kao i načelnik Komunalne policije.

U JKP “Gradska čistoća” danas nikoga nije bilo koji bi na pitanja vezana za pojavu zmija i održavanje grobalja odgovarao na pitanja koja su im proslijeđena.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije