Novopazarka Nikolina Ristović pobjednica 26. republičkog takmičenja u besjedništvu | Video

Ovaj izuzetan uspeh Nikoline Ristović je rezultat njenog rada, talenta i posvećenosti, ali i mentorstva profesorice srpskog jezika i književnosti Ismihane Murtezić. Njihov zajednički rad, predanost i posvećenost su se isplatili, ostvarujući izvanredne rezultate na takmičenju

Podijelite:

Nikolina Ristović, učenica Ekonomsko trgovinske škole Novi Pazar, zasijala je na 26. republičkom takmičenju u besjedništvu koje se održalo u Šapcu.

Nikolina je pokazala svoj izuzetan talenat i vještinu u govoru, osvojivši prvo mjesto na improvizovanu temu, te drugo mjesto na izabranu temu.

“Republičko takmičenje je zaista nešto veliko, ja još uvijek  nisam ni svjesna težine tih riječi i te nagrade koju sam osvojila. Od malena se bavim pisanjem, volim poeziju, volim prozu i vremenom, kroz aktivizam sam uvidjela da zapravo volim i javni nastup, da se ne plašim toga. Spojila sam te dvije ljubavi i to je nešto što me ispunjava i to je dio moje ličnosti“, započinje razgovor Nikolina za Behar TV.

Ovaj izuzetan uspeh Nikoline Ristović je rezultat njenog rada, talenta i posvećenosti, ali i mentorstva profesorice srpskog jezika i književnosti Ismihane Murtezić. Njihov zajednički rad, predanost i posvećenost su se isplatili, ostvarujući izvanredne rezultate na takmičenju.

“Imali smo divne mentore koji su nas pripremali, radili su marljivo sa nama. Očekivala sam i to prvo i to drugo mjesto i ni na šta manje ne bismo ni pristali. Naša priprema je obećavala to prvo mjesto i prije nego što smo otišli tamo“, samouvjerena je ova mlada Novopazarka.

Nikolina je ispoljila izuzetnu sigurnost i samopouzdanje tokom takmičenja, što je svakako rezultat njenog napornog rada i priprema. Za Behar TV Nikolina kaže da nije imala tremu, pokazujući svoju spremnost i mentalnu snagu koja je neophodna za takve izazove.

“Sa obzirom da ja volim javni nastup nisam imala tremu, ali radili smo na akcentovanju riječi, na samom uređenju teksta, okvirno smo se oko 3 mjeseca pripremali za takmičenje“, obijašnjava Nikolina.

Pobjeda na republičkom takmičenju predstavlja ne samo Nikolininu ličnu satisfakciju, već i ponos za njenu školu i grad. Njena postignuća su inspiracija za sve učenike, pokazujući da se trud i rad itekako isplate.

“Ovo je bio prvi put da sam se takmičila i da sam imala tu priliku da javno govorim i da neko zaista sluša to što  govorim. Snimam emisije, imam svoje udruženje i javni nastup nije nešto što mi je strano, volim time da se bavim“, otkriva nam Nikolina.

Nikolina je izrazila svoje duboko zadovoljstvo postignutim rezultatima, ističući da je ponosna na sebe i na sav uložen rad i trud. Njena strast i predanost su svakako primjer koji inspiriše sve nas da težimo ka svojim ciljevima i ostvarimo svoje snove.

“Vidim to kao neku krunu na sav moj rad i trud koji se odvijao prethodna tri mjeseca ovdje kod nas u školi. Svakako drago mi je što sam svoje mentore učinila ponosnim, jer zaista , to je koliko moj toliko i njihov uspeh“, skromna je Nikolina.

Nikolina Ristović je primjer izvanrednog talenta i predstavlja ponos Ekonomsko trgovinske škole Novi Pazar. Njeno dostignuće na ovom takmičenju ne samo što ističe njen talenat, već i inspiriše druge učenike da teže izvrsnosti i postignu svoje najbolje rezultate.

Mladi Novog Pazara su pokazali da su željni rada i uspjeha, a njihovi rezultati su dokaz da u ovom gradu raste generacija koja će biti spremna da se suoči sa izazovima budućnosti i postigne velike stvari.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije