O cijeni koncerta se i dalje šuti, Bajramski vatromet u Novom Pazaru trajao 4 minuta i koštao 570 hiljada dinara

Podijelite:

Grad Novi Pazar je na svom sajtu objavio Odluku o dodjeli ugovora za Bajramski vatromet kojom je ta usluga za 570 hiljada dinara (sa PDV-om) dodjeljena ponuđaču Felix pirotehnika doo sa Zvezdare u Beogradu.

Kako se navodi naručilac (Gradska uprava za izvorne i povjerene poslove – Grad Novi Pazar) je 19. aprila donio odluku o sprovođenju postupka javne nabavke na koju se ne primjenjuje Zakon o javnim nabavkama, za izvođenje vatrometa za praznik Bajram, 21. aprila 2023. godine, za izbor najpovoljnije ponude.

Do isteka roka, 20. aprila do 10.00 sati, prispjele su dvije blagovremene elektronske ponude. Procijenjena vrijednost javne nabavke bez PDV-a bila je 480 hiljada dinara.

U pozivu za podnošenje ponude je navedeno da za za nabavku usluge – Izvođenje vatrometa za praznik Bajram 21.04.2023. godine, opisu usluge, stoji da je izvođenje vatrometa sa 3 pozicije sa krova trajanja 4 minuta, te da vatromet mora biti izvedeno kalibrom 20 mm, 25 mm, 30 mm i 50 mm.

Grad Novi Pazar javnosti još nije predočio koliko je budžetskih sredstava izdvojeno za koncert Jelene Prijović, organiziran povodom Dana grada, a održan prvog dana Ramazanskog bajrama, 21. aprila uvečer.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije