Od četvrtka u Sjenici Eko kamp „Pešter u srcu“

Podijelite:

U Omladinskom parku u Sjenici u četvrtak, 27. jula biće otvoren Eko kamp “Pešter u srcu”, u okviru kojeg će se mladi iz dijaspore i okruženja upoznati sa kulturnim i turističkim potencijalom Pešterske visoravni.

Rukovodilac kampa Emir Halković rekao je za radio Sto plus da će mladi od 15 do 20 godina imati priliku da osim radnih i društvenih aktivnosti, posjete istorijske i kulturne objekte i institucije u Sjenici i Novom Pazaru.

“Želimo da mladi iz dijaspore i regiona steknu nova prijateljstva, osjete ljepotu i divne vrijednosti našeg jedinstvenog parka prirode, ljude i život na Pešteru i o tome pričaju svojim prijateljima u inostranstvu i okruženju. Cilj nam je da afirmišemo multikulturalnost i da mladi iz okruženja požele da se vrate na Pešter u Sjenicu”, rekao je Halković.

U okviru kampa mladi će imati brojne radionice, obići će kulturno-historijske spomenike Sjenice, Peštersko polje, SRC “Žari”, Uvac, a u okviru jednodnevnog izleta posjetiće i Novi Pazar.

Eko kamp “Pešter u srcu”, trajaće do 3. avgusta, a manifestacija se održava u organizaciji Vlade Srbije i Opštine Sjenica.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije