Održana sjednica sabora Mešihata IZ Sandžaka – Izabran predsjednik sabora i članovi Vrhovnog sabora IZS

Podijelite:

Mešihata IZ Sandžaka danas je održao sjednica sabora na kojoj je izabran predsjednik Sabora Mešihata i članovi Vrhovnog sabora Islamske zajednice Srbije, objavili su iz mešihata na svojoj zvaničnoj Facebook stranici.

 Skup je, učenjem Kur'ani kerima, otvorio prof. Jakub-ef. Leković, a sjednicom je, kao najstariji član, predsjedavao Sabahudin Obućina iz Prijepolja. Sjednici je prisustvovao muftija sandžački, mr. Senad-ef. Halitović, zamjenik muftije sandžačkog, mr. Muhammed-ef. Demirović, glavni imam Medžlisa IZ Novi Pazar, Hasib-ef. Suljević. predsjednik centralne izborne komisije, Kasim-ef. Dervišević, Kemal Hasanović član centralne izborne komisije kao i kandidati za članove sabora Mešihata IZ Sandžaka.

Sjednica je protekla po utvrđeno dnevnom redu, te su sabornici verifikovali mandate članova sabora Mešihata IZ Sandžaka, izabrali predsjednika sabora Mešihata IZ Sandžaka i delegirali članove sabora Mešihata IZ Sandžaka za Vrhovni sabor.

Za predsjednika sabora Mešihata IZ  Sandžaka predložen je Šerif Sadiković, iz Tutina, međutim, zahvalivši se na povjerenju, izrazio je želju da za predsjednika bude izabran neko drugi mimo njega, a što je usvojeno te je, kao drugi (sljedeći) kandidat, predložen Ljutvo Hasanović iz Novog Pazara.

Kandidatura istog jednoglasno je prihvaćena, a kao njegov zamjenik izabran je prethodno predloženi, Šerif Sadiković.

Za članove  Vrhovnog sabora predloženi su sljedeći kandidati:

Ljutvo Hasanović, Nihad Dervišević, Muhamed Demirović, Jakup Leković, iz Novog Pazara, Šerif Sadiković i Samir Kecap iz Tutina,

Seljamudin Arifović i Sabahudin Selmanović, iz Sjenice

Sabahudin Obućina i Saud Kozica, iz Prijepolja.

Kandidatura istih je jednoglasno prihvaćena, te je u nastavku sjednice uslijedila diskusija, a u okviru iste prisutni su bili slobodni postaviti pitanja, dati konstruktivne prijedloge i diskutovati o svim pitanjima.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije