Okupajte se u jezeru sreće

Komentari:12

Podijelite:

Turistička organizacija Plav, u saradnji sa Opštinom Plav i Nacionalnim parkom „Prokletije“, organizuje planinarski pohod „Putačama Hrida“ 24. jula, saopštavaju iz TO Plav.

Riječ je o kružnoj stazi koja podrazumijeva uspon od Bajrovića katuna (1.720 mnv) preko prevoja Preslapa, Omerove livade i Gaške struge na Hridski krš (2.358 mnv).

Sa vrha se pruža širok i nezaboravan pogled na okolne vrhove i vrhove Albanskih Prokletija.

Tokom pohoda, slijedi silazak preko Tepsijice na Hridsko jezero (1.970 mnv) gdje je planiran odmor i kupanje u jezeru. Nakon toga, slijedi povratak markiranom stazom na Bajrovića katun, gdje će biti organizovan ručak.

Ukupno vrijeme trajanja ture koja je duga 11,5km traje oko 6h.

Iz TO Plav naglašavaju da je prevoz do Bajrovića katuna je obezbijeđen, kao i lanč paketi za sve učesnike, a polazak je planiran u 7:30h.

Hridsko jezero nosi još jedan lijep naziv – jezero sreće.

Postoji vjerovanje da kupanje u jezeru donosi zdravlje i sreću u braku. Vjeruje se da, kada zamislite želju i ubacite u jezero nešto od nakita, onda će se stvarno ostvariti.  Zbog toga, kroz dubinu providne vode na dnu Hridskog jezera, možete vidjeti veliki broj prstenja, narukvica i lanaca, koje su dugim nizom godina ostavljali posjetioci ovog prelijepog mjesta.

Za prijave i dodatne informacije kontaktirajte Turističku organizaciju Plav preko Facebook ili Instagram stranice.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije