Opština Tutin sa tri miliona dinara subvencioniše prevoz kukuruza poljoprivrednicima (Video)

Podijelite:

Povodom početka raspodjele merkantilnog kukuruza koji je Republika Srbija obezbjedila za poljoprivrednike održani su sastanci sa poljoprivrednicima kojima su podijeljena rješenja o dodjeli pomenutog kukuruza. Ovaj projekat privukao je veliki broj sandžačkih poljoprivrednika, posebno u mjesnom centru Delimeđe gdje je uz koordinaciju predsjednika mjesne zajednice, Ahma Selmanovića uspješno i realizovan.

Na teritoriji opštine Tutin u svim mjesnim centrima na sastancima sa poljoprivrednicima objašnjeni su tehnički detalji vezani za ovaj projekat, posebno za transport odobrenog kukuruza, za koji je opština Tutin obezbjedila podršku svojim poljoprivrednicima.

Samir Kecap, koordinator na projektu u svojoj izjavi je naglasio da je ovim projektom obuhvaćeno 360 poljoprivrednih gazdinstava sa teritorije opštine Tutin koji će dobiti kukuruz.

„Lokalna samouprava Opštine Tutin se aktivno uključila u ovaj projekat i organizovaće ukupan transport blizu 750 tona zajedno sa poljoprivrednicima. U tu svrhu Opština Tutin je opredjelila 3.000.000,00 dinara za sufinansiranje dijela prevoza, dok će učešće poljoprivrednika biti u iznosu od 5,00 dinara po kilogramu kukuruza“, naglasio je Kecap.

Kecap kaže da će na ovaj način u roku od 45 do 60 dana projekat biti realizovan i poljoprivrednici će dobiti kukuruz u mjesnim centrima.

Smail Ejupović iz poljoprivredne stručne službe kaže da je ono što predstoji određivanje identifikacionog elektronskog certifikata, registracija korisnika, kao i određivanje parametara za registraciju korisnika na eAgrar.

„Nastavićemo sa ovom akcijom i daćemo uputstva poljoprivrednim proizvođačima kako da ostvare prava na dobijanje merkantilnog kukuruza i upisivanja u elektronsku bazu eAgrar Ministarstvo polјoprivrede, šumarstva i vodoprivrede“, zaključio je Ejupović.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije