14.4 C
Novi Pazar
31/05/2023
NaslovnicaEkonomijaOtvorene prijave za novi ciklus projekta Ja sam odvažna

Otvorene prijave za novi ciklus projekta Ja sam odvažna

IzvorBETA

Fondacija Ana i Vlade Divac saopštila je danas da je, uz podršku kompanija Ikea Srbija i Mastercard, otvorila novi ciklus projekta “Ja sam odvažna” za podršku ekonomskom osnaživanju žena.

Od 25. maja do 7. jula preduzetnice iz Srbije, moći će, kako je navedeno, da se prijave na sajtu Fondacije i da predstave svoje poslovanje i planove za razvoj.
Pet projekata s najvećim potencijalom dobiće finansijska sredstva koja će im omogućiti da razviju poslovanje, bilo da se odluče za kupovinu opreme, ambalaže, sertifikaciju ili promociju, a potrebna sredstva obezbedjuju partneri iz zajedničkog fonda.

I potrošači mogu da pruže podršku ovoj značajnoj inicijativi tako što će prilikom kupovine u Robnoj kući Ikea Srbija u periodu od 25. maja do 15. juna, svoj račun platiti beskontaktno, Mastercard karticama. Za svaku transakciju Mastercard donira 150 dinara u zajednički budžet projekta “Ja sam odvažna”.

Ekonomsko osnaživanje žena u Srbiji, Ikea, Mastercard i Fondacija Ana i Vlade Divac prepoznali i ujedinili se 2018. godine, a do sada je u okviru projekta “Ja sam odvažna”, sredstvima za realizaciju nagradjeno 11 incijativa.

Direktorka Fondacije Ana i Vlade Divac, Ana Košel, istakla je da žene u Srbiji imaju preduzetnički duh, ali im je ipak potrebna i podrška.

“U protekla dva ciklusa primili smo više od 380 prijava u okviru konkursa ‘Ja sam odvažna’. Ponosni smo što, zajedno sa našim partnerima, nekima od njih možemo da pomognemo da svoje ideje za razvoj sprovedu u delo. U okviru ovogodišnjeg konkursa biće podržano pet preduzetnica”, rekla je Košel.

IzvorBETA
spot_img
00:56:54

U fokusu #23

spot_img

FOTO DANA

FOTOGRAFIJA DANA