Panić: Zagađen vazduh u Novom Pazaru utiče na širenje virusa

Komentari:12

Podijelite:

Predsednik Sindikata lekara i farmaceuta Srbije Rade Panić smatra da visok stepen zagađenja vazduha u Novom Pazaru utiče na brže širenje korona virusa.

On je za portal Free media pojasnio da usled nadraženih disajnih puteva građani mogu lakše da se zaraze, a i sama bolest ima težu formu.

“Plašim se da će građani Novog Pazara uskoro morati da se navikavaju da nose zaštitne maske svakodnevno, posebno u onim danima kada je zagađenje veliko. Ja sam pre izvesnog vremena bio zatečen saznanjem da je ovaj grad jedan od najzagađenijih u Srbiji”, rekao je Panić.

On je apelovao na nadležne na lokalnom i republičkom novou da hitno urade nešto što će rešiti problem aerozagađenja Novog Pazara, koji je bio na prvom mestu najzagađenijih gradova u kontinentalnoj Evropi u prošloj godini.

Panić ističe da je trenutna situacija sa epidemijom korona virusa u Srbiji prilično netransparetna, te da ljudi koji nisu u profesiji ne znaju dovoljno.

“Smatram da su brojevi novozaraženih i preminulih pacijenata višestruko veći, od onog koji se prikazuje. Sa druge strane, poredeći sa prethodnim talasima ovaj nosi lakšu kliničku sliku i manji broj preminulih”, rekao je Panić za naš portal.

On veruje da će ubrzo doći do kolektivnog imuniteta, ukoliko se ne pojavi novi soj i mutacija da ponovo pokrenu celu priču.


Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije