16.2 C
Novi Pazar
06/06/2023
NaslovnicaDruštvoPijačni prodavci: Nema kasa do daljnjeg

Pijačni prodavci: Nema kasa do daljnjeg

IzvorBETA

Počasni predsednik udruženja pijačnih prodavaca “Opstanak” Petrik Redžep rekao je da su danas sa ministrom finansija Srbije Sinišom Malim dogovorili da nastave razgovore o njihovom izuzeću iz obaveze uvodjenja fiskalnih kasa, a da u medjuvremenu neće imati problema zbog obaveze da to učine od 1. maja.

“Nema kasa do daljnjeg, nastavljaju se razgovori sa predstavnicima Ministarstva finansija na nivou ekspertskih grupa”, rekao je Redžep za Betu posle sastanka sa Malim u Predsedništvu Srbije.

On je rekao da predsednik Srbije Aleksandar Vučić nije bio prisutan tokom razgovora, osim što ih je na desetak minuta posetio i pozdravio.

Ulični prodavci, kako je kazao Redžep, neće imati problema zbog toga što od od 1. maja neće, u skladu sa Zakonu o fiskalizaciji, promet evidentirati preko fiskalnih kasa.

“Vučić je ponovio obećanje sa prethodnog razgovora da će se truditi da država izadje u susret pijačnim prodavcima koliko je to moguće”, rekao je Redžep.

Pijačni prodavci su nakon blokade saobraćaja sredinom aprila započeli razgovore sa Vučićem i predstavnicima Ministarstva finansija sa zahtevom da se oslobode obaveze uvodjenja fiskalnih kasa kako bi ušli u sistem plaćanja poreza na dodatu vrednost (PDV).

Oni sada plaćaju paušalni porez i tvrde da ni pola od predvidjenog godišnjeg prometa od osam miliona dinara ne ostvaruju, pa država ne bi imala dodatnih prihoda po tom osnovu, a ulični prodavci bi imali problema jer nisu obučeni za upotrebu takvih uredjaja koji, kako su rekli, ne mogu da rade na niskim temperaturama.

IzvorBETA
spot_img
00:56:54

U fokusu #23

spot_img

FOTO DANA

FOTOGRAFIJA DANA