Policija Kosova: “Inteligentne patrole” od danas elektronski identifikuju saobraćajne prekršaje, tražena lica i vozila

Komentari:12

Podijelite:

Kosovska policija je od danas počela sa elektronskom identifikacijom prekoračenje brzine, saobraćajnih prekršaja, neregistrovanih i ukradenih vozila.

Uvođenjem najnovije opreme “Inteligentne patrole” omogućit će se identifikacija traženih lica i vozila, saopštio je generalni direktor Policije Kosova Samedin Mehmeti.

On je u obraćanju medijima istakao da će ovi uređaji omogućiti izricanje kazni digitalno.

„Građanin Kosova treba da shvati da će od danas u saobraćaju biti vozila i tehnička sredstva koja mijenjaju pristup policije prema prekršiocima. Prekršaji su do sada identifikovani putem zaustavljanja. U narednim danima identifikacija će se vršiti tehničkom opremom, senzorima, radarima, kamerama ugrađenim u vozilo“, naveo je Mehmeti.

Mehmeti je predočio da će vozila sa ovim uređajima biti na području cijelog Kosova, uključujući auto-puteve i urbana područja.

Kosovska policija će kroz implementaciju ovog projekta graditi operativne, profesionalne i tehnološke kapacitete, kroz koje imaju za cilj povećanje bezbjednosti u više aspekata, ali sa posebnim naglaskom na bezbjednost na putu. Obavit će se i prezentacija pametnih vozila i uređaja, navedeno je iz Policije Kosova.

Generalni direktor Policije Kosova Samedin Mehmeti potvrdio je da su, u vezi događaja prije dva dana i blokade puteva na Sjeveru Kosova, pokrenuli istrage, ali da još ne mogu da saopšte detalje i protiv koliko ljudi se vode predistražne radnje.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije