-10.2 C
Novi Pazar
09/02/2023
NaslovnicaPolitikaPOKS: Treba kažnjavati tvrdnju o genocidu u Srebrenici

POKS: Treba kažnjavati tvrdnju o genocidu u Srebrenici

IzvorBETA

Jedan od lidera koalicije NADA Vojislav Mihailović ocjenio je danas da Srbija treba da usvoji zakon o kažnjavanju onih koji tvrde da se u Srebrenici dogodio genocid, kao odgovor na odluku vlasti u Sarajevu da posjetioci Memorijalnog centra u Potočarima moraju da potpišu da se genocid dogodio.

“Ova odluka Sarajeva je prevršila svaku meru u antisrpskoj histeriji. Srbija treba da usvoji zakon o kažnjavanju svih onih koji tvrde da je bilo genocida u Srebrenici, kao odgovor na ovu meru i zakon bivšeg Visokog predstavnika u BiH Valentina Incka kojim se zabranjuje negiranje genocida u BiH”, naveo je Mihailović u saopštenju.

Mihailović, koji je lider jedne od frakcija Pokreta obnove kraljevine Srbije (POKS), ocjenio je da ni milion puta ponovljena laž ne može postati istina i da “sva histerija vlasti u BiH i međunarodnih predstavnika neće promjeniti činjenicu da u Srebrenici nije bilo genocida”.

“Na svaku laž o navodnom genocidu treba odgovoriti istinom i sprečiti da to bude alibi za ukidanje Republike Srpske. Teranje stranih turista koji obilaze Memorijani centar da potpišu da je u Srebrenici bilo genocida je čista zloupotreba, jer oni nemaju nikakva saznanja o tome šta se tamo zaista desilo”, izjavio je on.

IzvorBETA
spot_img
00:56:54

U fokusu #23

spot_img

FOTO DANA

FOTOGRAFIJA DANA