16.2 C
Novi Pazar
06/06/2023
NaslovnicaVijestiRaspisan drugi literarni konkurs za nagradu “Isnam Taljić”

Raspisan drugi literarni konkurs za nagradu “Isnam Taljić”

Behar Publishing u saradnji sa Islamskim kulturnim centrom Behar iz Mičigena, Islamskom zajednicom Bošnjaka u Sjevernoj Karolini i Islamskim centrom Belmont iz Njujorka raspisao je drugi literarni konkurs za nagradu ‘’Isnam Taljić’’ na temu ‘’Bošnjaci, svjedočimo da jesmo’’.

Konkurs traje do 5. septembra, a zainteresovani svoje radove treba da pošalju na e-mail dzematbehar@gmail.com. Radovi mogu biti pisani na bosanskom ili engleskom jeziku, u formi poezije, eseja ili kratke priče dužine do 5000 riječi.

Na sajtu Behar publishing navode: ‘’Ovim želimo podstaknuti sve one kojima je tema bliska, a koji pišu i govore isključivo na engleskom jeziku, a posebno naše mlade kojima je svijet postao domovina, da se prijave i sudjeluju na ovom konkursu’’.

Nagrada za prvo mjesto iznosi 1000 dolara, za drugo 700 dolara, a za treće 500 dolara, dok nagrada za rad na engleskom jeziku iznosi takođe 500 dolara.

„Odluka o nagrađenim radovima bi biće objavljena 12. oktobra 2022.g., na prigodnoj manifestaciji u Džematu “Behar”, a nakon toga rezultati i nagrađeni radovi će biti objavljeni na web stranici www.beharpublishing.com i u medijima. Nagrade će biti uručene u novembru ove godine.“, navodi Behar Publishing.

Više detalja o uvjetima samog konkursa možete naći na internet stranici Behar Publishing.

spot_img
00:56:54

U fokusu #23

spot_img

FOTO DANA

FOTOGRAFIJA DANA