14.6 C
Novi Pazar
22/03/2023
NaslovnicaDruštvoVlada Srbije ograničila cijene uljam šećera, brašna i naftnih derivata

Vlada Srbije ograničila cijene uljam šećera, brašna i naftnih derivata

Vlada Republike Srbije usvojila je na današnjoj sjednici Uredbu o ograničenju visine cijena osnovnih životnih namirnica kojom cijena jestivog suncokretovog ulja ne smije prelaziti 219,99 dinara po litru, bijelog kristal šećera 114,99 dinara po kilogramu i brašna tipa T-400 u iznosu od 84,7 dinara po kilogramu.

“U cilju sprečavanja većih poremećaja i očuvanja životnog standarda stanovništva, Vlada je izmijenjenom Uredbom ograničila cijene derivata nafte, a imajući u vidu da su povećani troškovi poslovanja privrednih subjekata koji obavljaju promet derivatima nafte, odlučeno je da se poveća iznos marže koji oni mogu da zaračunaju, kako bi se teret krize što ravnomjernije rasporedio na sve učesnike na tržištu”, saopšteno je nakon sjednice Vlade..

Na sjednici je izmijenjena Odluka kojom se na još 15 dana, privremeno, zabranjuje izvoz Euro dizela EN 590, dok je Vlada Srbije Odlukom o privremenom ograničenju izvoza peleta od drveta omogućila izvoz tog proizvoda do 31. januara 2023. godine, u okviru određene kvote koja iznosi 24.000 tona.

Danas je donijeta i izmijenjena Uredba o produženju roka za podnošenje zahtjeva za subvencionisanu dodjelu sigurnosnih ramova za traktore do 26. decembra 2022. godine, zbog velikog broja zainteresovanih građana.

spot_img
00:56:54

U fokusu #23

spot_img

FOTO DANA

FOTOGRAFIJA DANA