RZS otpočeo aktivnosti na realizaciji popisa 2022

Podijelite:

Republički zavod za statustiku otpočeo je aktivnosti na realizaciji Popis stanovništva, domaćinstava i stanova 2022. koji će se sprovoditi u periodu od 1. do 31. oktobra 2022. godine.


Za podršku tokom sprovođenja obuke popisivača i podršku tokom terenskoga prikupljanja podataka, Republički zavod za statistiku će angažovati spoljne saradnike u svojstvu Asistent za informatiko-tehničku i sistemsku podršku (IT asistent).


Za Grad Novi Pazar predviđeno je 5 IT asistenta sa osnovnim ciljem da pruža tehničku podršku tokom sprovođenja obuke popisivača u periodu 29. avgusta 2022. do 19. septembra 2022. godine i da pruža tehničku i operativnu podršku učesnicima (popisivači) popisa u periodu od 01. do 15. oktobra 2022. godine. IT asistent ima obavezu da da dijagnostikuje i rešava hardverske probleme, kao i softverske probleme.


Javni poziv sa bližim informacijama o uslovima konkursa i eletronsku prijavu možete naći na sljedećem linku:
Ime linka Javni poziv (konkurs) za prijavljivanje kandidata za rad u svojstvu IT asistenta
Link: https://www.stat.gov.rs/sr-Latn/vesti/20220608-javnipozivzaitasistente
Zainteresovani kandidati se mogu prijaviti isključivo popunjavanjem elektronske prijave, a prijave se primaju u periodu od 8-13. juna 2022. godine. Broj prijava po opštinama je ograničen.


U skladu sa Upustvom za organizaciju i izvršenje Popisa lokalne popisne komisije dužne su da hitno pristupe organizaciji popisa na teritoriji svoje lokalne zajednice i da raspišu javni poziv za opštinskog magacionera koje je odgovoran za prijem i skladištenje popisne opreme.
Popis stanovništva, domaćinstava i stanova je, po sadržaju i obimu, najmasovnije i najkompleksnije statističko istraživanje koje se sprovodi u skoro svim zemljama sveta, na svakih deset godina.


Finansijska sredstva za sprovođenje Popisa stanovništva, domaćinstava i stanova 2022. godine zajednički su obezbedile Republika Srbija i Evropska unija.

Tagovi: Popis RSZ

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije