SAD: Čarobna jesen u parku “Golden Gate” u San Francisku

Park "Golden Gate" koji se nalazi u San Francisku, u Sjedinjenim Američkim Državama, smatra se jednim od najljepših parkova na svijetu, a godišnje ga posjeti više od 10 miliona gostiju. U parku koji je nastao u 19. vijeku, iz mnoštva sadržaja, posebno se izdvaja Japanski čajni vrt u kojem posjetioci mogu uživati u biljnim i životinjskim vrstama kao i u arhitekturi Japana. ( Tayfun Coşkun - Anadolu Agency )

Podijelite:

U čuvenom parku posebno se izdvaja japanski čajni vrt

SAN FRANCISCO (AA) – Park “Golden Gate” koji se nalazi u San Francisku, u Sjedinjenim Američkim Državama, smatra se jednim od najljepših parkova na svijetu, a godišnje ga posjeti više od 10 miliona gostiju, javlja Anadolu Agency (AA).

U parku koji je nastao u 19. vijeku, iz mnoštva sadržaja, posebno se izdvaja Japanski čajni vrt u kojem posjetioci mogu uživati u biljnim i životinjskim vrstama kao i u arhitekturi Japana.

Najveći park u San Francisku, kao i Japanski vrt posebno su čarobni u jesen, kada posjetioci uživaju u vožnji po jezerima, šetnjama i posmatranju patki, koi riba i drugih životinja.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije