SDA Sandžaka: Nećemo glasati za izbor predsjednika Skupštine Srbije – Neprihvatljiva politika negiranja genocida u Srebrenici

Komentari:12

Podijelite:

Stranka demokratske akcije (SDA) Sandžaka neće glasati za izbor predsjednika Skupštine Srbije rekao je danas Enis Imamović poslanik ove stranke tokom diskusije na sjednici na kojoj će se birati predsjednik Skupštine.

On je istakao da poslanička grupa „Evropski regioni – Vojvodina, Sandžak, Preševska dolina“ neće glasati za predsjednika Skupštine Srbije jer se nalaze na suprotstavljenim stranama politike.

„Za nas je neprihvatljiva politika negiranja genocida u Srebrenici, politika ugrožavanja integriteta i suvereniteta Bosne i Hercegovine.“ – istakao je Imamović.

Budućem predsjedniku Skupštine Srbije poslanik SDA Sandžaka donio je na poklon knjigu Hronologija zla i neizvjesnosti koja govori o zločinima nad Bošnjacima u Sandžaku i pozvao ga da je dobro  proučio kako bi i razumio okolnosti u kojima žive Bošnjaci u Srbiji proteklih 30 godina.

„Kako predsjednik Parlamenta za koga kažu da neće voditi “zapadnu” politiku treba da rukovodi Skupštinom koji treba Srbiju da približi EU?“ – rekao je Imamović i zaključio da takva vrsta političke kontradiktornosti za nas je neprihvatljiva.

SDA Sandžaka će u ovom sazivu Skupštine Srbije biti dio poslaničke grupe „Evropski regioni – Vojvodina, Sandžak, Preševska dolina“ koju čine poslanici SDA Sandžaka, Koalicije „Zajedno za Vojvodinu“ i Koalicije „Albanaca doline“.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije