SDA Sandžaka: Opstrukcija istrage kao i za ubistvo Fahrudina Skarepa, pripadnici MUP-a Srbije pomogli osumnjičenom policajcu za ubistvo Bošnjaka u Priboju da pobjegne

Podijelite:

Stranka demokratske akcije (SDA) Sandžaka u današnjem saopštenju izražava najdublje saosjećanje sa porodicom i prijateljima svirepo ubijenog rhm. Ervina Ćelahmetovića iz Priboja i ističe izuzetno zabrinjavajuće i alarmantne činjenice “da je ovaj krvavi zločin počinio aktivni pripadnik policije Srbije u Priboju na očigled brojnih svjedoka i koji je prema dostupnim informacijama još uvijek u bjekstvu, kao i da su mu nakon ubistva pomoć u bjekstvu pružili i drugi pripadnici MUP-a”.

SDA Sandžaka najoštrije osuđuje i inicijalno saopštenje Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije kojim se, kako se ukazuje, očigledno vrši opstrukcija istrage, njeno usmjeravanje u pogrešnom smjeru i fabrikovanje okolnosti pod kojima je izvršeno ovo svirepo ubistvo.

“Podsjećamo javnost da je Ministarstvo unutrašnjih poslova na sličan način zloupotrebilo svoju ulogu za krivotvorenje okolnosti kod ubistva mladića, Fahrudina Skarepa, u Tutinu koga je također ubio aktivni srpski policajac. SDA Sandžaka insistira od nadležnih organa da svoj posao rade u skladu sa Zakonom, pravedno i transparetno, te da redovno i o svim detaljima obavještavaju javnost. Moraju se uzeti u obzir i činjenice da su se upravo u Priboju desila masovna otmica i ubistva u Sjeverinu, granatiranje Kukurovića, ubistvo Rama Berba, kao i najnoviji slučajevi prijetnji novim zločinima i genocidom upravo od strane aktivnih srpskih policajaca”, naveli su iz SDA Sandžaka.

MUP Srbije: Sumnja se da je ubijeni udario glavom o šank, uhapšeni osumnjičeni za pružanje pomoći učiniocu poslije izvršenog krivičnog djela

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Prijepolјu, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Užicu, uhapsili su M. S. (1997), N. G. (2001) i M. A. (1958), svi iz Priboja, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično djelo pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog djela.

Oni se sumnjiče da su I. A. pomogli da pobjegne nakon izvršenog krivičnog djela ubistvo, kada je u Priboju u ugostitelјskom objektu zadao više udaraca tridesetpetogodišnjem muškarcu koji je pao i, kako se sumnja, udario glavom o šank, a od zadobijenih povreda preminuo u bolnici u Priboju.

Po nalogu Višeg javnog tužilaštava u Užicu osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati,  i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Prema navodima beogradskih medija policajcu osumnjičenom za ubistvo koji je još u bjekstvu su pomogli su njegov otac i penzinisani policajaca, jedan policajac u graničnoj službi i njegova djevojka.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije