SDA Sandžaka: Zbog najezde zmija u naselju Potok u Novom Pazaru traže hitan sastanak sa predstavnicima grada

Mještani ovog naselja suočavaju se sa raznim problemima, jedan od od problema koji direktno ugrožava živote ovih mještana jeste najezda zmija zbog neodržavanja starog pravoslavnog groblja
Foto: Ilustracija

Podijelite:

Zbog najezde zmija u naselju Potok i zahtjeva građana tog naselja Stranka demokratske akcije (SDA) Sandžaka Ogranak Novi Pazar zatražila je hitan sastanak sa gradonačelnikom i predsjednikom lokalne skupštine, Nihatom Biševcem i Samirom Lekićem, kako bi se što hitnije riješio taj komunalni problem.

“Naselje Potok jedno je od najstarijih naselja u Novom Pazaru. Mještani ovog naselja suočavaju se sa raznim problemima, jedan od od problema koji direktno ugrožava živote ovih mještana jeste najezda zmija zbog neodržavanja starog pravoslavnog groblja. Otuđena i uzurpirana lokalna vlast godinama ne rješava ovaj problem”, navedeno je u objavi na društvenim mrežama.

U zahtjevu za sastanak je navedeno da se radi o veoma ozbiljnoj situaciji i da je pored Nihata Biševca i Samira Lekića, potrebno da prisustvuje član Gradskog vijeća zadužen za koordinaciju javnih preduzeća, direktor JKP “Gradska čistoća”, kao i načelnik Komunalne policije.

Građani tog naselja, iz Kolubarske ulice, su istakli da ih je strah jer svakodnevno viđaju zmije. Neke su, kažu vidjeli i na prozorima kuća.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije