Studenti za studente (Video)

Podijelite:

Udruženje „Svetionik“ je u saradnji sa Studentskim parlamentom Državnog univerziteta u Novom Pazaru organiziralo “Veče društvenih igara”, kao vid međusobne podrške.

Učesnici u ovoj akciji kažu da su ovim gestom podržali kampanju “Doniraj stipendiju”, gdje svako prema svojoj mogućnosti ima priliku i da donira za svoje drugare kojima je stipendija potrebna.

“Bilo nam je važno i da, na neki način, studenti podrže studente, naše buduće stipendiste. Potrudili smo se da se na ovaj, zanimljiv način okupimo, podstaknemo razmišljanje o kampanji s obzirom da traje do kraja januara. Drago nam je da svi uživaju u tome”, kazala je ispred Svetionika, volonter Mejrema Nicević.

Istakla da je svaki doprinos, bez obzira na sumu, značajan.

“Kako to student može da pomogne studentu. Može na bilo koji način, bilo kojim doprinosom jer svaki materijalni doprinos je važana. Ne moraju to da budu ogromne cifre. Naravno ono što je shodno studentu, tako da mogu da doprinesu kampanju Doniraj stipendiju. Solidarnišću sa kolegama”, poručila je ona.

“Održavaju se društvene igre, s obzirom da Svetionik prikuplja novčana sredstva. Studentski parlment je organizirao da mi kao studenti doniramo malo novčanih sredstava. Djelimično dobra s obzirom da je potrebno prikupiti još pedeset posto od potrebnog iznosa”, kazala je Amona, studentica treće godine na ekonomiji.

Student prorektor na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru, Aiša Baltić je kazala da se Studentski parlament odazvao ovoj akciji Svetionika.

“Kao studenti imamo tu obavezu, ukoliko je u našoj moći, da koliko toliko pomognemo našim kolegama kojima je potrebna pomoć. Zbog toga smo organizirali ovo humanitarno veče, kako bi družili i, koliko možemo, naravno donirali naše kolege”, kazala Aiša, inače student matematike na petoj godini studija.

Udruženje „Svetionik” iz Novog Pazara već 13 godina dodjeljuje stipendije za studente i učenike srednjih škola sa područja sandžačkih opština i šire. Stipendisti dobijaju podršku u vidu stipendije koja iznosi 50 eura mjesečno u periodu od 10 mjeseci.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije