12.1 C
Novi Pazar
22/03/2023
NaslovnicaPolitikaKosovoSvećlja: 50 odsto policajaca u ostavci nije služilo Kosovu, uključujući i Đurića;...

Svećlja: 50 odsto policajaca u ostavci nije služilo Kosovu, uključujući i Đurića; Neće moći da se vrati u KP

IzvorKossev

„Broj policajaca koji su dali ostavke nije mali – 578. Ali u stvarnosti je broj policajaca koji su služili Kosovu bio mnogo manji“ – kazao je kosovski ministar unutrašnjih poslova, Đeljalj Svećlja. Optužio je bivše policajce sa Sjevera, poput komandira, Nenada Đurića i šefa operative, Aleksandra Filipovića, da su služili Srpskoj listi i Vučiću, te saopštio da oni neće moći da se vrate u KP.

„Ne postoji mogućnost da se vrate u Kosovsku policiju, oni su i dalje pod istragom. Nenad Đurić više ne može da se vrati u Kosovsku policiju”, kazao je Svećlja u sinoćnjem gostovanju na T7.

Nakon što je ostavke podnijelo 578 Srba – pripadnika Kosovske policije, Svećlja kaže da najmanje 50 odsto „nije služilo Kosovu“, već Srbiji, prenosi Gazeta Express.

Sa druge strane, tvrdi da su neki od njih podnijeli ostavke „pod velikim pritiskom Srbije“.

„Stisnuti i poniženi, podnijeli su ostavke. Negde 50% ovih policajaca uopšte nije bilo u službi Kosovske policije“, rekao je Svećlja.

Ujedno je ocjenio da Kosovskoj policiji neće nedostajati policajci poput Nenada Đurića. Jer, kako kaže, ni on nije služio Kosovu.

„Nenad Đurić je učestvovao na sastancima Savjeta bezbednosti Srbije. Kosovskoj policiji uopšte neće nedostajati Đurić i Filipović… To su bili policajci koji su služili Srpskoj listi, Beogradu, Vučiću“, izjavio je Svećlja, prenosi Express.

Osvrnuo se i na nedavno odlikovanje Đurića od strane srpskog predsednika. Svećlja kaže da je to Vučićev pokušaj da ohrabri druge.

Vučić je međutim, osim odlikovanja, Đuriću dodijelio i ponudu za posao.

Kako je predsednik Srbije potvrdio ove nedelje na ceremoniji odlikovanja Đurića, kao i bivšeg šefa operative KP na Sjeveru, Aleksandra Filipovića, njih sada očekuje nova služba u državnim organima Republike Srbije i oni će nastaviti da rade policijski posao.

Kada je u pitanju situacija na Sjeveru, Svećlja je naveo da ima dovoljno policajaca koji rade sa izuzetnom voljom da održavaju situaciju.

Sa druge strane, kazao je da nisu svi srpski policajci podnijeli ostavke.

Ipak, najavio je da će biti raspisan konkurs da bi se dopunio broj policajaca.

„U pravom trenutku ćemo otvoriti konkurs koji je regulisan pravilnikom“, poručio je Svećlja.

Svećlja: Vučićev plan je djelimična invazija Kosova

Kosovski ministar unutrašnjih poslova, ujedno je zatražio od predsednika Srbije, Aleksandra Vučića, da građane Kosova „ostavi na miru“ i da se „ne meša u unutrašnja pitanja Kosova“. Traži i da se ne pale automobili i kuće Srba sa Sjevera.

Svečlja je na T7 rekao da su svjesni da su Vučićevi planovi destabilizacija Kosova i njegova djelimična okupacija.

Još jednom je kazao da na Sjeveru postoje „elementi ruske obavještajne službe“, koji pokušavaju da „izazovu iskre sukoba“ i da pogoršaju bezbjednosnu situaciju na Kosovu.

Podsjetio je na slučajeve deportacije ruskih državljana, navodeći da oni „nisu protjerani radi zabave“

„Svi koji ugrožavaju stabilnost Kosova biće protjerani“, zaključio je Svećlja

IzvorKossev
spot_img
00:56:54

U fokusu #23

spot_img

FOTO DANA

FOTOGRAFIJA DANA