Svetionik: Zaustaviti i osuditi nasilje danas, zbog budućih generacija

Podijelite:

Povodom napada na Mirzu Aličkovića, društvenog aktivistu i predsjednika Udruženja „Svetionik“, njegovu porodicu pred maloljetnom djecom, najoštrije osuđujemo nasilničko ponašanje svake vrste, posebno prema djeci i ženama bez dovođenja u pitanje razlog takvog ponašanja, stoji u saopštenju udruženja.

Iz „Svetionika“ smatraju da napad na Mirzu Aličkovića, pred njegovom suprugom i maloljetnim sinom, a nakon toga i napad na njegovu svastu i taštu pred četvoro maloljetne djece ne smije proći nezapaženo, te da treba izvršiti javni pritisak na institucije da pravično riješe ovaj slučaj.

„Trebamo se zapitati, šta se dešava sa zajednicom i institucijama kada najbolji među nama, koji konstantno rade na humanitarnim i edukativnim projektima za bolje stanje u društvu, bivaju nasilnički napadnuti“, upozoravaju.

Naglašavaju da svako nasilje rađa nasilje ukoliko mu se ne stane na kraj zakonom i društvenom osudom koja je od izuzetnog značaja za sve danas, ali i buduće generacije u našoj zajednici.

„Državne institucije kojima je posao uspostavljanje sigurnosti među građanima da učine da se građani osjete bezbjednim, da informišu javnost o ishodima ovog slučaja, ali i drugih slučajeva kako bi se u buduće spriječili nasilnički napadi. Ispravan, objektivan i pravičan ishod jednog slučaja i javno obavještenje o istom sprečava buduće nasilnike koji imaju namjeru počiniti nasilje“, apeluje u svome saopštenju.

S obzirom na to da Udruženje Svetionik godinama unazad radi sa mladim ljudima, pored ostalog i na edukaciji nenasilničkog govora, te da članovi ovog Udruženja aktivno prate i podržavaju sve građanske apele protiv nasilja, kako kažu, nastaviće, upravo zbog tih mladih i budućih generacija, da pratimo ishod ovog, ali i ostalih sličnih slučajeva.

Na kraju svog saopštenja zahvalili su se svim nevladinim organizacijama i pojedincima na prepoznavanju dugogodišnjeg rada i truda Udruženja kao dobrog za zajednicu, ali i na izraženoj podršci koja je upućena našem predsjedniku, Mirzi Aličkoviću, i njegovoj porodici.

Novopazarske nevladine organizacije izrazile su krajnju zabrinutost i najoštrije osuđuju napad na direktora humanitarne organizacije Svetionik i dokazanog humanitarca Mirzu Aličkovića i njegovu porodicu, koju je grupa momaka 2. jula u novopazarskom naselju Lug verbalno i fizički napala, naočigled prisutne djece koja su se u tom trenutku, zajedno sa ostalim članovima porodice, nalazila u autu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije