Takmičenjem u odbojci danas započinje obilježavanje Dana grada; Ne zna se koliko košta koncert zakazan za petak

Podijelite:

Obilježavanje 562. rođendana Novog Pazara započeće danas gradskim takmičenjem u odbojci na Rekreacionom centru. Istog dana planirana je dodjela književne nagrade “Mirsad Duranović” u centru Duga. U Narodnoj biblioteci “Dositej Obradović” biće promovisana  monografija 100 legendi i priča iz Starog Pazara.

Iz gradske uprave su saopštili da su za ovogodišnje obilježavanje pripremili veliki broj sportskih, zabavnih i kulturnih manifestacija koje će biti organizovane u Novom Pazaru, od utorka 18. aprila, a završava se  koncertom Aleksandre Prijović u petak 21. aprila koji je zakazan u Centru grada na pešačkoj zoni.

Prema programu obilježavanja, 562. rođendana Grada, u srijedu 19. aprila biće organizovana tribina “Novi Pazar u historiji kulture” u novopazarskom muzeju “Ras”. Najboljim učenicima biće podijeljeni vaučeri za učlanjenje u biblioteku. Najbolji likovni radovi  sa finala Festivala stvaralaštva mladih biće predstavljeni u Galeriji Multimedijalnog centra. Istog dana na Rekreacionom centru najavljene su sportske manifestacije, prezentacija mini rukometa i promocija časova fizičke kulture za predškolce.

U četvrtak 20. aprila biće održana manifestacija predškolaca i osnovaca pod nazivom “Voljeni grade moj”. Tradicionalna atletska manifestacija “Brzinom do zvezda”  najavljena  je da se održi u četvrtak na atletskom stadionu.

Još jednom aktivnošću doprinos obilježavanju daće novopazarski muzej gde će biti promovisana  figura “Pazarka”, stara više od 7.000 godina.

Na fudbalskom terenu Rekereacionog centra 20. aprila od 11 do 12 sati biće promovisan ženski sport.

Već tradicionalno, 20. aprila, na Dan grada održaće se i svečana akademija na kojoj će i ove godine povelje i plakete dobiti najzaslužniji pojedinci ovog kraja.

Lokalna samouprava ne zna koliko košta koncert Aleksandre Prijović za Dan grada

Iz Gradske uprave je zvanično u subotu najavljeno da će se koncert održati u petak na gradskom šetalištu, kao “finale” svečanog programa.

Na pitanje radija Sto plus koliko će to koštati, iz Gradske uprave su odgovorili da ne raspolažu “informacijom kolika je ukupna cijena koncerta, obzirom da ugovor o istom ne posjeduju”.

Ostalo je neodgovoreno i pitanje ko je obezbijedio sredstva za održavanje koncerta, ukoliko nije plaćen iz gradske kase.

Angažovanje Aleksandre Prijović, prema pisanju pojedinih medija, košta od 10.000 do 80.000 evra, koliko je ta popularna pjevačica, navodno, uzela za nastup na dočeku 2023. godine.

Novi Pazar se prvi put pominje 20. aprila 1461. godine u pisanim spisima u jednom dubrovačkom dokumentu. Osnivač grada je turski vojskovođa Gazi Isa-beg Ishaković , koji je kako se smatra, osnovao Sarajevo, Skoplje i Šabac.

Obilježavanje ovog datuma u Novom Pazaru se tradicionalno održavaju brojne kulturne, zabavne i sportske manifestacije.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije