Tutin: Aktiviralo se klizište u mjestu Preslo, nadležni na terenu i neumorno se radi da se omogući komunikacija građana (Video)

Podijelite:

Članovi Kriznog štaba opštine Tutin tokom redovnih aktivnosti obilaska terena opštine i mjesta koja su pogođena poplavama obišla je područje sela Preslo, kod Ribarića gdje je usljed velikih poplava aktiviralo se kližište koje je oštetilo nekoliko objekata.

Ekipe su na terenu i ulaže se maksimalan trud kako bi se osposobila putna infrastruktura i omogućila komunikacija i ove poplave su izazvale ozbiljne probleme i sledi sanacija oštećenih objekata rekli su iz Kriznog štaba.

„Došlo je do velikog klizišta koje je potpuno zatvorilo put i ugrozilo je nekoliko kuća u naselju, kao opština svojim kapacitetima radimo da osposobimo put i omogućimo kominikaciju građana“, rekao je Samir Bakić, član Kriznog štaba.

Bakiće je naglasio da se radi vrelo ozbiljnom klizištu koje će dugoročno predstavljati problem Opštini Tutin i kako kažu obratiće se nadležnim republičkim institucijama da pomognu sanaciji ovog klizišta.

Bakiće je istakao da će se također raditi i na problemu jezera Gazivode, odnosno velikog smeća koje Ibar donosi u jezero .

„Rijeka Ibar donosi smeće od deponije iz Rožaja i neophodne su hitne mjere da se preduzmu i zaštiti jezero“, rekao je Bakić, i zaključio da ovo predstavlja pokazatalj nehumanog odnos prema prirodi i njenim ljepotama.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije