Tutin: Potpisan ugovor za sufinansiranje predzavršne faze objekta opštinske uprave | Video

Foto: rrrz.gov.rs

Podijelite:

Ministar zadužen za ravnomjerni regionalni razvoj Edin Đerlek potpisao je danas sa predsjednikom Opštine Tutin Salihom Hotom Ugovor o sufinansiranju pete, predzavršne, faze izgradnje zgrade opštinske uprave Tutin za koji su opredijeljena sredstva u iznosu od 17 miliona dinara.

Ministar Đerlek je istakao da će projekat završetka zgrade opštinske uprave u Tutinu doprinijeti unaprjeđenju rada organa lokalne samouprave i povećanju efikasnosti u radu sa građanima. Zahvaljujući njegovoj realizaciji, kako je dodao, građani će dobiti modernu opštinsku upravu u čijem sastavu mogu biti smještene i druge ustanove i institucije, kao što je Centar za socijalni rad, Zavod za zapošljavanje, Zavodi za zdravstveno i socijalno osiguranje, Služba za katastar nepokretnosti, lokalna poreska administracija i šalteri komunalnih preduzeća i pošte.

“To znači da će građani moći sve da završe na jednom mjestu i vrate se privatnim obavezama. To je, svakako bila intencija ovdje u Tutinu. Opština Tutin zahtjeva naročitu pažnju Vlade Srbije i svih relevantnih instanci, kao i završetak puta Novi Pazar – Tutin i druge ozbiljne investicije, imajući u vidu da pripada jednoj od najnerazvijenijih opština u našoj zemlji”, rekao je Đerlek.

On je ocijenio da država ovim projektom pokazuje da nastavlja sa ulaganjima i naporima u rješavanju ogromnih izazova sa kojima se građani svakodnevno suočavaju.

Opštinska uprava Tutin, prema riječima predsjednika ove opštine Saliha Hota bila je smještena u jednom od najstarijih objekata, u veoma lošem stanju, što je u velikoj mjeri ugrožavalo bezbjednost, kako zaposlenih, tako i njenih korisnika.

Hot je zahvalio ministru Đerleku na pažnji koju posvećuje u rješavanju problema sa kojim se rukovodstvo i građani svakodnevno suočavaju, dodajući da je potrebno još ulaganja kako bi se dostigao neophodni nivo razvoja.

Ovaj projekat započet je na ideju dugogodišnjeg predsjednika Opštine Tutin i jednog od osnivača SDA Sandžaka rahmetli Šemsudina Kučevića koji je tragično izgubio život u saobraćajnoj nesreći 12. oktobra 2017. godine na putu Tutin-Novi Pazar.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije