U Crnu Goru dolazi svetski poznata tehnološka kompanija iz Luksemburga Artec 3D

Komentari:12
FOTO: Biznis CG

Podijelite:

Svetski poznata kompanija programer i proizvodjač 3D skenera i softvera “Artec 3D” saoštila je danas da otvara novu evropsku kancelariju koja će biti smeštena u Crnoj Gori, a služiće kao centar za marketing, istraživanje i razvoj.

Povodom otvaranja “Artec Adriatica” u Baru predsednik “Artec 3D” Artjom Juhin (Artyom Yukhin) posetio je Crnu Goru gde se sastao sa crnogorskim zvaničnicima.

Ministar finansija Crne Gore Aleksandar Damjanović je u razgovoru sa Juhinom poručio da fokus crnogorske ekonomije treba da bude na inovacijama, koje su ključne za jačanje konkurentnosti, te da iskustvo kompanije koja dolazi iz “srca Evrope” može biti korisno.

“Crna Gora, stvarajući povoljan ambijent za razvoj privatnog sektora, pozdravlja prisustvo uspešnih evropskih kompanija u brzo rastućoj tehnološkoj industriji, kao što je Artec 3D”, naglasio je Damjanović.

Na sastancima u Crnoj Gori je ocenjeno da je otvaranje evropske kancelarije “Artec 3D” u Baru značajan korak ka boljem partnerstvu i saradnji izmedju Luksemburga i Crne Gore, što će doprineti i kontinuiranom rastu kompanije.

“Dok gledamo u budućnost ‘Artec 3D’-a i našeg rastućeg poslovanja, zadovoljni smo što stvaramo novi centar u Crnoj Gori”, rekao je Juhin.

On je istakao da, imajući u vidu to da se tehnološki talenti sele širom Evrope, Crna Gora nudi brojne mogućnosti za nastavak širenja njegove kompanije.

Kompanija “Artec 3D” je u saopštenju navela da je u 2021. godini u sedištu u Luksemburgu za više od 30 odsto povećala broj zaposlenih, a raste i mreža globalno ovlašćenih prodavaca.

Najavila je da svojom novom filijalom u Južnoj Evropi, pored dosadašnjih u SAD i Kini, želi da visokostručne timove proširi novim stručnjacima za programiranje, istraživanje, razvoj i marketing.

“Artec 3D” ima tim stručnjaka za snimanje i obradu 3D površina, kao i biometrijsko prepoznavanje lica, a njeni proizvodi i usluge mogu se koristiti u mnogim industrijama, kao što su inženjering, inspekcijski pregledi i nadzori, medicina, mediji i dizajn, zabava, moda, očuvanje istorije, sigurnosna tehnologija

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije