14.5 C
Novi Pazar
04/06/2023
NaslovnicaU FOKUSUU Fokusu #16 (VIDEO)

U Fokusu #16 (VIDEO)

Sandžak i Novi Pazar dobili su zvanično još jedno diplomatsko predstavništvo, otvoren je Generalni Konzulat Bosne i Hercegovine u Novom Pazaru. Otkrivanjem table i presijecanjem vrpce označen je početak rada ove važne institucije. U ovoj emisiji prenosimo najznačajnija dešavanja koja su obilježila ovaj važan događaj.

Uz intoniranje državnih himini Bosne i Hercegovine i Srbije i podizanje zastave na jarbol ispred zgrade, Generalni konzulat su otvorili zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministrica spoljnih poslova dr. Bisera Turković, gradonačelnik Novog Pazara Nihad Biševac i državni sekretar u Ministarstvu spoljnih poslova Srbije Nemanja Starović.

Ako govorimo sa aspekta Bošnjaka Sandžaka nameće se zaključak da je otvaranje konzulata jasna poruka da Republika Bosna i Hercegovina pokazuje interes i brigu za Bošnjake i druge građane Sandžaka kojima je matična država, a ujedno je pozitivan korak u bilateralnim odnosima Bosne i Hercegovine i Srbije.

Ovoj svečanosti, prisustvovali su predstavnici političkog i javnog života Sandžaka, susjednih opština, te predstavnici diplomatskog kora u Beogradu. . . . Donosimo vam i poruku doc. dr. Alan Kalajdžija, direktor Instituta za jezik Univerziteta u Sarajevu o značaju popisa za bošnjački narod. #beharTV #UFokusu #konzulat #BIH #Sandžak

spot_img
00:56:54

U fokusu #23

spot_img

FOTO DANA

FOTOGRAFIJA DANA