U Novom Pazaru obilježen Dan policije – Srpska policija u službi „srpskog sveta“

Komentari:12

Podijelite:

Policijska uprava u Novom Pazaru i Odjeljenje za vanredne situacije obilježili su Dan Ministarstva unutrašnjih poslova, Slavu Ministarstva i Dan policije prikazom opreme i materijalno tehničkih sredstava.

Ispred zgrade Policijske uprave građani su imali prilike da vide kojim sve sredstvima raspolažu pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova. Najmlađi sugrađani su imali priliku vide policijska vozila i opremu koju policija i vatrogasci koriste u svakodnevnom radu.

Oficir u Odjeljenju za saradnju sa zajednicom major Sanja Milošević rekla je da je policija uvijek tu zbog građana.

Ove godine na platou ispred PU Novi Pazar postavljena je i maketa saobraćajnog poligona na kojoj su djeca iz vrtića imala prilike da praktično, kao najmlađi učesnici u saobraćaju, provjere svoja znanja. Dina Ikić, ispred Kancelarije za mlade Grada Novog Pazara je istakla da su pored ove makete ove godine imali simulacije za maturante sa “pijanim naočalama”.

„Đenerale nek je tvojoj majci hvala“

Ovogodišnje centralno obilježavanje Dana Ministarstva unutrašnjih poslova, Slave Ministarstva i Dan policije u Beogradu ostaće upamćeno po ponovnim pozivanjima ministra Vulina na „srpski svet“ i tome da se ne uvedu sankcije Rusiji zbog agresije koju ta zemlja već 111 dana vrši nad Ukrajinom.

Ono što je posebno zabrinulo javnost jeste da su se u programu koji pripremljen za ovu priliku čuli i recitali kojima se Albanci nazivaju „bandama arnautskim“ i pjeva u slavu „đenerala“.

Izvršni direktor Savjeta za strateške politike Nikola Lunić ističe da je ovaj govor srpskog ministra policije Vulina došao u pravi trenutak i da Srbija i Srbi napokon moraju da odluče šta žele, da li žele govor ‘90-ih posle kojih slijede ratovi i posle kojih će sasvim sigurno i izvjesno biti čak i pitanje opstanka države ovakve kakvu je mi danas poznajemo.

„Da li Srbija i Srbi žele da ovakvi bizarni političari, kakav je Aleksandar Vulin ne budu dio izvršne vlasti kao što su danas i to što im institucije omogućuju da drže ovako nesavjesne govore.“ – naglašava Lunić. Lunić upozorava da Vulin nije izbjegao da kaže i da spomene „srpski svet“ koje je samo franšiza „ruskog sveta“ koji on sa visoke državne funkcije odavno promoviše.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije