U Novom Pazaru održana javna rasprava o Prijedlogu strategije za mlade

Komentari:12
FOTO: Ramiz Tutić

Podijelite:

Ministar omladine i sporta, Vanja Udovičić, posjetio je Kancelariju za mlade u Novom Pazaru u sklopu javnih rasprava o Prijedlogu strategije za mlade u Republici Srbiji za period od 2022. do 2030. godine.


Tokom javne rasprave, ministar Udovičić je ocijenio da je Novi Pazar mjesto gdje se mogu čuti konstruktivne kritike i ideje kako pomoći mladima da se „samoiskažu, pokažu i dokažu, ali i da kreiraju svoju zemlju po njihovoj mjeri“. Takođe je kazap i da Novi Pazar zaslužuje punu pažnju države u svim aspektima društvenog djelovanja.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac se zahvalio ministru i Ministarstvu omladine i sporta za svu pomoć i podršku i istakao da je svako unaprijeđenje položaja mladih veoma važno.
Ministar Udovičić je naveo i da je živa riječ i direktan dijalog prilika da mladi iskažu svoje ideje i misli i da kroz konkretne primjere unaprijede strateške dokumente.

Pored ministra Udovičića i gradonačelnika Novog Pazara, prisutni su bili i najbliži Udovičićevi saradnici iz Ministarstva. Okrugli stolovi organizovani su i u Užicu, Novom Sadu, Nišu, Beogradu i Kosovskoj Mitrovici, a nakon toga će biti pripremljen izvještaj o Prijedlogu strategije za mlade u Srbiji od 2022. do 2030. godine.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije