U Tutinu započeta igradnja novog vrtića

Komentari:12
FOTO: Opština Tutin

Podijelite:

U Tutinu je danas započeta izgradnja novog vrtića. Polaganju kamena temeljca u naselju Svračiće prisustvovali su potpredsjednik Vlade Srbije i ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branka Ružića i predsednika opštine Tutin Saliha Hotija.

Kako je predočeno novi vrtić prostiraće se na oko 1000 kvadratnih metara, vrijednost investicije je preko 94 miliona dinara, a završetak radova predviđen je za april 2023. godine.

„Izgradnjom novog objektaobezbedićemo 100 novih mjesta za mališane iz Tutina, čime praktično ukidamo liste čekanja za upis u vrtić u ovoj opštini. Na taj način dajemo podršku Predškolskoj ustanovi „Habiba Stočević“, lokalnoj samoupravi, ali i roditeljima i omogućavamo povećanje obuhvata djece predškolskim vaspitanjem i obrazovanjem, što je jedan od strateških ciljeva“, rekao je ministar Ružić

Kazao je i da Ministarstvo kroz Projekat „Inkluzivno predškolsko vaspitanje i obrazovanje“ gradi ili dograđuje vrtiće u još 22 lokalne samouprave širom Srbije.

Predsjednik tutinske Salih Hot je, podsjetivši da je ova opštima ima najmlađu poplaciju i prirodni priraštaj u Srbiji, istakao da se radi o projektu koji je opravdan i preko potreban.

“Ovaj vrtić će poslužiti svojoj namjrni, udovolljiti potrebama naših građana i primiti djecu koja ćekaju upis, a čeka njih oko 80, što je i kapacitet ovog vrtića”, rekao je on zahvalivši se svima onima koji su uslišili zahtjeve opštine o odobrili sredstva da bi se ovaj projekat realizovao,

Ministarstvo prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja u saradnji sa Svetskom bankom sprovodi Program „Inkluzivno predškolsko vaspitanje i obrazovanje“ putem kog izgradnjom novih i dogradnjom postojećih vrtića obezbeđuje proširivanje kapaciteta i mesta u predškolskim ustanovama za 11.000 mališana.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije